رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۱:۲۰:۵۹ ۲۰۲۵/۲۵/۰۲     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

استفاده از جلبک به عنوان غذای انسان پیشینه تاریخی دارد. در انجیل آمده است به هنگام سرگردانی قوم بنی اسرائیل در بیابان ها خداوند برای آنها مانا نازل نموده، مانا ورقه نازکی از گلسنگ بوده که از زندگی همزیستی جلبک و قارچ به دست می آید. کشور چین یکی از بزرگترین تولید کنندگان جلبک های خوراکی در دنیا است. کشورهایی مانند ژاپن، تایوان ، کره نیز مدت طولانی است که در زمینه برداشت و پرورش جلبک از دریا فعالت دارند. میزان پروتئین در جلبک  های سبز و قرمز به طور متوسط بین ۱۰ تا ۳۰ درصد وزن خشک آنها بوده، این مقدار در مورد پورفیرا حدود ۴۷ درصد (معادل دانه سویا) و در مورد اسپیرولینا حدود ۷۵ درصد است. علاوه بر این جلبک ها دارای اسیدهای چرب ارزشمندی چون آراشیدونیک اسید، ایکوزاپنتا نوئیک اسید و دو کوزوهگزاتینویک می باشند که دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده و اثرات سینرژیک با توکوفرول ها هستند. جلبک ها واجد انواع ویتامین های K، E، D، C، B، A و همچنین انواع کلسیم بوده و در درمان بیماری هایی مانند گواتر، تصلب الشرائین، انعقاد خون، بیماری های گوارشی، قلب و عروق و جلوگیری از انواع سرطان ها بسیار مفید است. در میان گونه های مختلف جلبک ها ۱۵۵ گونه آن مصرف  خوراکی دارند. در بین جلبک های سبز، جلبک اولوا بیش ازهمه مورد استفاده قرار می گیرد. این جلبک در قسمتهای کم عمق ساحل و در فاصله بین جزر و مد رشد می کند و حاوی مقدار زیادی پروتئین ( ۲۰ -۲۵ درصد وزن خشک) و انواع ویتامین ها از جمله ویتامین های گروه B است. جلبک کلرلا علاوه بر پروتئین بالا ( ۵۰-۶۰ درصد) دارای مقادیر زیادی ویتامین، آهن، کلسیم  منیزیم است. جلبک های قرمز بیش از سایر جلبک ها به عنوان غذا مورد استفاده قرار می گیرند از این میان جلبک پروفیرا از اهمیت خاصی برخوردار است. ارزش غذایی این جلبک بسیار زیاد و از نظر ویتامین و عناصر معدنی نیز بسیار غنی است. علاوه بر جلبک های دریایی سبز، قهوه ای و قرمز از اسپیرولینا نیز که یک جلبک سبز- آبی رشته است به عنوان غذا استفاده می شود. آب های کم عمق، گرم و قلیایی محل مناسبی جهت رشد این جلبک است. رشد اسپیرولینا در شرایط مطلوب محیطی بسیار سریع است به طوری که در هر متر مربع می توان روزانه ۳۰ گرم محصول برداشت نمود. میزان پروتئین اسپیرولینا بسیار زیاد و حدود ۷۰ درصد است.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب