عایق صوتی از انتقال صدا از یک محل به محل دیگر جلوگیری می کند و برای محافظت از گوش ها، در ساختمان ها ضروری هستند در ادامه با تعدادی از عایق هایی که در ساختمان ها بکار می روند آشنا می شویم:
- عایق های صوتی سربی: از این عایق ها می توان به صورت ورقه هایی در روی تیغه های نازک پارتیشن و روی مصالح دیگر استفاده کرد. برگه های سربی را می توان به راحتی در بسیاری از تیغه های نازک مصرف کرد تا بدون افزایش حجم، صدا را کاهش دهند. این ماده را می توان به راحتی با چسب الاستومری روی سایر مصالح نصب کرد تا بدون افزایش سختی وزن آنها اضافه شود.
- صفحات ساخته از فیبرهای سلولزی: این صفحات از الیاف نیشکر که تحت فشار قرار گرفته و به صورت تخته در آمده اند ساخته می شوند، معمولا آنها را سوراخ دار می سازند تا صدا بتواند به حفره های بین الیاف برسد و جذب آنها شود. تایل های الیاف نیشکر از قدیمی ترین و معمولا ارزان ترین نوع آکوستیک تایل اند.
- کاشی های فلزی سوراخدار: این کاشی ها از ورق های آلومینومی یا فولادی ساخته می شوند و سطح آنها سوراخدار است و با موادی نظیر پشم های معدنی پر می شوند و روی آنها را با پوشش لعاب پخته سفیدی می پوشانند.
- شیشه دوجداره: شیشه دوجداره با فضای ۱۶ میلیمتری بین دو شیشه بهترین حالت ممکن برای عایق کاری صوتی بین شیشه های تک جداره تخت و شیشه سه جداره است.
- ترموپلاستیک: بسیاری از مهندسان بلوک های یونولیتی را در ساختمان سازی به کار می برند این عایق که در بازار ایران به نام پلاستوفوم معروف است به دلیل کم حجم بودن و هزینه کم در کف و سقفها و سایر قسمتها بکار می روند.
- پشم شیشه: پشم شیشه از الیاف بسیار نازک تارهای شیشه های است که تقریبا به همدیگر متصل بوده و برای عایق حرارتی و صوتی مورد استفاده قرار می گیرد. پشم شیشه در مقابل انتشار اصوات بسیار مقاوم است.