یکی از عوامل افزایش بیماری های عروق قلب و مغز، تراکم زیاد کلسترول در سرم خون است. سیر به پایین آوردن کلسترول در سرم خون کمک می کند، سیر به عنوان درمان فرعی برای کاهش کلسترول مورد استفاده قرار می گیرد و باید برای کاهش کلسترول در کنار رژیم غذایی از درمان های دارویی نیز استفاده شود. سیر باعث جلوگیری از تجمع لیپید در سلول های آئورت می شود.
چرا سیر برای سیستم قلبی و عروقی مفید است؟
۱- به علت وجود ماده موثر کرستین که از خاصیت کاهش سختی عروق برخوردار است و موجب نرمی مویرگها می شود.
۲- به دلیل وجود پروستا گلندینها که باعث کاهش کلسترول و تری گلیسیرید شده، چربیها تدریجا در شریانهای بدن به ویژه رگ کرونر، رسوب می کنند. این مواد از رسوب چربی و کلسیم جلوگیری می نمایند و باعث تجزیه چربیها و جلوگیری از آترواسکلروز می شوند.
۳- وجود ماده عامل ضد انعقاد در این گیاه، عامل مهارکننده فیبرینوژن است که باعث جلوگیری از لخته شدن خون در رگها می شود.
۴- وجود پروستاگلندینها در این گیاه که باز کننده عروق است.
۵- باعث کاهش فشار خون و کلسترول خون می شود.
سیر و سرطان
پژوهشها نشان داده اند که علاوه بر آلیسین، تزریق ترکیبی به نام دیالیل دی سولفید، هنگامی که سیر، بریده یا له شود، تولید می شود و تومورها را به نصف تقلیل می دهد و اینکه یک ترتیب دیگر(اس- الیل ئیستین) می تواند مانع متصل شدن عاملهای به وجود آوردنده سرطان به سلولهای پستان در انسان شود. سیر مستقیما متابولیسم سلول های توموری را متوقف می کند و از تشکیل اولیه و ثانویه و تولید دوباره آنها جلوگیری می نماید و سلول های ایمنی را علیه سرطان تقویت می کند.
خواص ضد قارچی سیر
سیر نقش یک آنتی بیوتیک طبیعی را دارد. سیر با تعداد زیادی از قارچها و میکروبها مقابله می کند. عملکرد سیر در مقابله این است که فاکوسیتوز را افزایش و توانایی سلول های خونی را برای مقابله با عفونت زیاد می کند. روش دیگر عملکرد سیر آن است که سلولهای ایمنی نظیر ماکروفازها را برای مقابله با عفونت های ویروسی و میکروبی، تحریک و سلول های سرطانی را نابود می کند.