مطابق روايات مصرف گردو در گرماي شديد حرارت را در بدن مي انگيزد و زخم هاي تن را تحريک مي کند، اما خوردن آن در زمستان، کليه ها را گرم مي کند و سرما را دفع مي کند. مصرف گردو در فصول گرم يا اقليم هاي گرمسيري توسط انسان هاي گرم مزاج بايد با احتياط لازم صورت پذيرد؛ چون حرارت را بالا برده و عوارض ناشي از افزايش حرارت بدن مثل برخي انواع التهابات و زخم ها را زياد مي کند. اما برعکس مصرف آن در افراد سرد مزاج در فصول سرد و در اقليم هاي سردسير مي تواند بسيار مفيد باشد و اثرات خوبي به همراه داشته باشد. مزاج گردو گرم و خشک است، البته داراي رطوبت خوب و ذاتي مثل پسته مي باشد. بديهي است گردوهاي تازه با مغز سفيد و نرم، رطوبت بيشتري داشته و گرمي و خشکي کمتري دارند از اين رو مزاج متعادل تري داشته و بنابراين توسط افراد بيشتري قابل مصرف مي باشند و از آن جايي که عارضه آنها کم است به همين دليل اکثر انسان آن را دوست دارند. اين نوع گردوي تازه از معده هم راحت تر عبور مي کند و حتي در برخي منابع ذکر شده که باعث کاستن حرارت زياد معده هم مي شود. از خواص مهم گردو مي توان به خاصيت تحليل برندگي آن اشاره نمود به اين معني که قادر است مواد سنگين سفت شده را با حرارت خود نرم کرده، تحليل ببرد و به دفع آنها کمک نمايد. گردو تا حدودي نرم کننده و ملين شکم هم مي باشد، تقويت کننده اعضا اصلي بدن همچون مغز بوده و نيروي جنسي را نيز تحريک مي نمايد. همانطور که ذکر شد گرم مزاجان از مصرف زياد از حد آن در فصول گرم بايد خودداري کنند چون ممکن است منجر به التهاب فضاي دهان، حلق و لوزه و بروز بثورات دهاني، زخم آفت و يا زخم در سيستم گوارش در آنها شود. همچنين مصرف بيش از حد آن به دندان ها آسيب مي زند. چناچه گردو را خيس کرده و پوست نازک روي مغز آن را جدا کنيم، بيشتر اين مضرات موضعي گردو براي حلق از بين مي رود.
field_video