حشرات در سفره ۲ میلیارد نفر از ساکنین این کره خاکی جای دارند. هزاران سال است که بشر از گونه های مختلفی از سوسک ها، مورچه ها، پروانه ها، زنبورها و دیگر حشرات تغذیه می کند. به طوری که امروزه نزدیک به ۱۹۰۰ گونه حشره در ۳۶ کشور آفریقایی، ۲۳ کشور آسیایی و ۱۱ کشور اروپایی مورد مصرف قرار می گیرد. همچنین بیشتر مردم روزانه به طور ناخواسته مقادیری از حشرات را در میان غذاهای مختلف می خورند. تبدیل خوراک به پروتئین در حشرات، دارای بازده بالاتری است. برای مثال یک گاوداری برای تولید یک کیلوگرم گوشت به ۶ تا ۸ کیلوگرم خوراک نیاز دارد و این درحالی است که یک مزرعه جیرجیرک خانگی برای تولید همین مقدار گوشت، تنها به ۲ کیلوگرم خوراک نیاز دارد. باید در نظر داشت که برخلاف محدودیت گاوها برای تغذیه، جیرجیرک ها همه چیز خوار هستند و می تواند از مواد غذایی غیرقابل مصرف برای دام های دیگر (از جمهل پسماند تر منازل) استفاده کنند. همچنین برای تولید یک واحد حشره به مقادر کمتری از زمین، آب و آفت کش نسبت به مقدار مشابه آن در دام های سنتی نیازاست. یکی دیگر از نقاط قوت حشرات قدرت باززایی سریع آن هاست؛ برای مثال یک گونه جیرجیرک در دمای مناسب می تواند تا هفت نسل نیز پرورش دهد. به این ترتیب حشرات می توانند کسب و کارهای جدیدی را در مناطق مختلف راه بیاندازند، درآمد افراد را افزایش دهند، سبد غذایی را رنگین تر کنند و همه این ها در حالی است که نسبت به دام های سنتی آب و منابع کمتری مصرف می کنند و گویی که حشرات بش از دام های سنتی دوستدار محیط زیست هستند. همچنین یکی ازنکات قابل توجه در مورد مصرف حشرات به عنوان منبع پروتئینی انسان و دام، وجود بیماری های مشترک کمتر از منابع غذایی سنتی بین آنهاست. در اسلام از بین حشرات، تنها خوردن ملخ جایز است. البته اگر آن را زنده بگیرد یا در دست او بمیرد. اما اگر به مرده آن برسد احتیاط در ترک خوردن آن است.
field_video