این سوال که آیا ماکروویو برای گرم کردن و پخت غذا ممکن است سرطان زا باشد فکر خیلی از مردم را به خود مشغول کرده است. برای پاسخ به این سوال ابتدا باید بدانیم چه چیزی باعث ایجاد سرطان می شود. اصولا یکی از حالت های سرطانی شدن هنگامی رخ می دهد که سلول های جاندار در اثر جهش از چرخه عادی تقسیم خود خارج شوند. سرطانی شدن با میزان قدرت اشعه و مدت زمان در معرض آن قرار گرفتن مرتبط است. اشعه یونیزه کننده از جمله اشعه گاما و اشعه ایکس با طول موج پایین و عمق نفوذ بالایی که دارند، قادر به ایجاد جهش در سلول ها می باشند؛ در حالی که اشعه غیریونیزه از جمله ماکروویو در محدوده طول موج بالاتر و انرژی پایین تری قرار دارند. محدوده طول موج ماکروویو در میکرومتر نیست؛ بلکه در دسی متر و میلی متر است. در فرآوری مواد غذایی به کمک ماکروویو، حرارت از بیرون انتقال نمی یابد، بلکه در درون موادغذایی در اثر اصطکاکی که به دلیل جا به جایی مولکول های قطبی در جهت میدان مغناطیسی ماکروویو رخ می دهد، ایجاد می گردد؛ بنابراین نیازی نیست که زمان و انرژِی زیادی صرف گرم کردن ظرف شود؛ بلکه از ابتدای شروع فرایند، ماده غذایی به طور سریع و یکنواخت به شرط دارا بودن شکل هندسی منظم گرم می شود. زمان کوتاه رسیدن به حرارت مورد نیاز، سبب می شود خواص ظاهری و تغذیه ای مواد غذایی از جمله ویتامین های آن، کمتر دچار آسیب های حرارتی شوند. یک سیستم ماکروویو کاملا ایزوله است و انرژی آن به بیرون از دستگاه منتقل نمی شود؛ بنابراین خطر هر گونه آسیب رسیدن به انسان از طریق این دستگاه منتفی است. عایق های دستگاه پس از مدت زمان های تعیین شده که برای هر دستگاهی بسته به قدرت آن متفاوت است بایستی تعویض گردند.
field_video