پوسیدگی دندانی پوسیدگی دندانی بیماری عفونی باکتریایی مسری و قابل پیشگیری است که در ایجاد آن عوامل متعددی نقش دارند و در سالهای اخیر در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه افزایش یافته است. رژیم غذایی از عوامل مهم ایجاد پوسیدگی دندانی است و تکرر مصرف مواد غذایی و مواد قندی بیش از مقدار آنها در ایجاد پوسیدگی دندان از اهمیت برخوردار است. تحقیقات نشان داده است که کودکان ۵ و ۸ ساله ای که بیش از ۵ بار در روز از میان وعده های شیرین استفاده می کنند شاخص پوسیدگی، کشیدن دندان و ترمیم دندان در آنها بیشتر است. نتایج حاصل از پژوهشی که به منظور بررسی نقش وعده های غذایی و میان وعده ها روی پوسیدگی دندانی کودکان انجام شد نشان داد که مصرف بیشتر آب میوه در میان وعده ها و نوشابه های گازدار با غذا با افزایش پوسیدگی همراه است. همانطوری که در بالا اشاره شد رژیم غذایی از عوامل مهم ایجاد پوسیدگی دندانی است و نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های دهان از جمله پوسیدگی و سایش های دندانی، نقائص تکاملی و بیماری های مخاطی دارد. همچنین تکرار مصرف مواد غذایی و مواد قندی بیش از مقدار آنها در ایجاد پوسیدگی دندان از اهمیت برخوردار است. شاید بتوان به راحتی مصرف، تبلیغات، تنوع محصول و وفور را، از عوامل گرایش به مصرف زیاد میان وعده های شیرین دانست. قند و شکر در واقع از ساکارز تشکیل شده اند و ساکارز جزء قندهایی است که بیشترین پوسیدگی زایی را در دندان ایجاد می کند زیرا در دهان به راحتی به اسید تبدیل می شود. شیرینی جات نیز در واقع قند به همراه نشاسته می باشند. نشاسته به همراه ساکارز پوسیدگی زایی را بالا می برد زیرا زمان باقی ماندن غذا و در نتیجه قند را در دهان بالا می برد و همچنین می تواند میزان تولید اسید ناشی از ساکارز را بالا ببرد.
field_video