رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۹:۱۸:۳۸ ۲۰۲۵/۲۹/۰۷     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

امروزه استفاده از ترکیبات شیمیایی و محرک های رشد آنتی بیوتیکی جهت افزایش رشد و کاهش هزینه های پرورشی و افزایش عملکرد سیستم ایمنی در راستای کاهش شیوع بیماری های عفونی در جیره غذایی جوجه های گوشتی متداول است و این در حالی است که همواره بر مضرات این گونه ترکیبات بر سلامت انسان و ورود آنها به زنجیره غذایی انسان تاکید می شود. از میان راه های افزایش عملکرد رشد، تحریک سیستم ایمنی در جوجه های گوشتی و کاهش عفونت های دوران رشد می توان به استفاده از پروبیوتیک ها و گیاهان دارویی در جیره غذایی جوجه ها اشاره نموده و مدارکی علمی مبنی بر وجود آثار مفید استفاده از گیاهان دارویی و عصاره آنها بر کاهش جمعیت باکتری های بیماری زای دستگاه گوارشی طیور، فعالیت آنتی اکسیدانی، کمک به هضم مواد غذایی به واسطه افزایش فعالیت آنزیم های گوارشی و جذب نیتروژن و همچنین افزایش عملکرد سیستم ایمنی در جوجه های گوشتی وجود دارد. با توجه به این اصل که انسان و دام به صورت مکرر با عوامل بیماری زا مواجه می شوند و استفاده از ترکیبات شیمیایی جهت ممانعت از آلودگی و یا بهبود شرایط فیزیولوژیک و ایمنولوژیک بدن مشکلات خاص خود را دارند، لذا استفاده از گیاهان دارویی برای اهداف فوق می تواند به عنوان گزینه مناسبی مطرح باشد. آویشن شیرازی یکی از شناخته‌شده‌ترین گیاهان دارویی از تیره نعنا بوده و دارای خواص دارویی بسیاری از جمله درمان عفونت‌ها و التهابات گوارشی و تنفسی و خواص ضد میکروبی می‌باشد. اثرات اسانس آویشن شیرازی بر سیستم ایمنی جوجه‌های گوشتی وابسته به دز بوده و در غلظت‌های پایین، این گیاه خاصیت تحریکی بر سیستم ایمنی جوجه‌ها را نشان می دهد. ازاین رو،  استفاده از آویشن شیرازی در غلضت های پایین برای افزایش مقاومت طیور در برابر عفونت های گوارشی و تنفسی توصیه می شود. 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب