رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۷:۰۳:۰۸ ۲۰۲۴/۲۶/۰۴     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

رژيمهاي کم کربوهيدرات با مقادير بالاي چربي و پروتئين مي تواند به خوبي باعث کاهش وزن و همچنين بهبود کنترل قند و چربي خون شود. این حقيقت که دريافت پروتئين بالاتر سيرکننده بوده و همچنين مقادير بالاي کتون خون مي تواند منجر به کاهش اشتها شود، از مکانيسمهاي احتمالي تاثير مثبت رژيم کم کربوهيدرات مي باشد، اما سوال اینجاست که آیا چنین رژیم هایی می تواند بر خلق و خو و کاهش استرس تاثیر داشته باشد؟  برخی تحقیقات نشان داده اند که کاهش وزن منجر به کاهش استرس و اضطراب رواني می شود با این وجود تاثیر رژیم‌های غذایی کم کربوهیدرات بر خلق و خو و روان هنوز به خوبی روشن نشده است. رژيمهاي غذايي متفاوت با ترکيب مختلف درشت مغذيها ( کم کربوهيدرات، کم چرب و ...) احتماال به دليل تفاوت در مواد مغذي، اثرات مختلفي را بر روي سيستم رواني بدن انسان مي گذارند. مطالعات پيشين ارتباط بين پروتئين رژيم غذايي متابوليسم استروئيدها و اثرات آن بر خلق و خو را گزارش کرده اند. همچنين ارتباط بين متابوليسم کربوهيدرات و متابوليسم سروتونين و خلق و خوي بهتر در مطالعات ديگر نيز به اثبات رسيده است؛ ذکر اين نکته نيز مهم است که رژيم کم کربوهيدرات به خودي خود مي تواند داراي مقادير بالايي از پروتئين باشد. رژيم غذايي غني از پروتئين داراي مقادير بالاي تريپتوفان است؛ دريافت مقادير بالاي تريپتوفان مي تواند توانايي مبارزه با شرايط آسيب پذير به استرس را بالا ببرد. مکانيسم پيشنهادي بالا بردن سروتونين است چرا که تريپتوفان پيش ساز اين انتقال دهنده عصبي محسوب می شود.  همچنين بايد به نقش کورتيزول در ايجاد انگيزه مصرف مواد غذايي با انرژي بالا و نقش واسطه هاي عصبي-هورموني در ارتباط بين استرس و غذا خوردن اشاره کرد. انتشار مواد مخدر دروني به نظر مي رسد بخشي از مکانيسم دفاعي موجودات زنده جهت محافظت از اثرات نامطلوب تنشها با کاهش فعاليت محور هيپوتالاموس- هیپوفیز- آدرنال و در نتیجه تضعیف پاسخ به استرس هستند.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب