ميوه بادمجان، دارای رنگهاي بنفش، سبز يا سفيد است كه معمول ترين آنها به رنگ بنفش تيره بوده و در زمره سبزيجات در سراسر دنيا به وفور مصرف مي شود. ويتامينهاي موجود در بادمجان اغلب از دسته B مي باشند و قسمت اعظم انرژي ذخيره شده در بادمجان مربوط به نشاسته است در طب سنتي به اثرات مفيد آن در درمان كم خوني، ورم و التهاب، پيشگيري از سكته هاي قلبي و جلوگيري از خونريزي اشاره شده است. همچنين فلاونوئيدهاي موجود در ميوه گياه موجب كاهش چربيهاي خون مي شوند. ميوه بادمجان حاوي مقادير بالايي از آنتي اكسيدانت هاي فنولي و گليكوزيد فلاونوئيدي ضدالتهابي است.
براي برخي از تركيبات آلي موجود در ميوه بادمجان اثر ضد دردي عنوان شده است، از جمله گاما- آمينو بوتيريك اسيد كه نورو ترانسميتر اصلي مهاري مغز بوده و به صورت پيش سيناپسي موجب مهار نورونها در سيستم عصب مركزي مي شود. سولامين كه يك سم گليكو آلكالوئيدي است، در اندازه هاي فارماكولوژيك داراي فعاليت تضعيف كنندگي مغز بوده و مي تواند از طريق مهار مسيرهاي مركزي هدايت درد اثر ضد دردي داشته باشد. از طرف ديگر اثر ضد دردي عصاره ممكن است مربوط به اثرات خواب آوري اسيدآمينه هاي موجود در عصاره و افزايش سطح سروتونين وملاتونين باشد. اسيد آمينه تريپتوفان كه در ميوه بادمجان به وفور يافت مي شود نيز، از طريق افزايش سطح سروتونين و ملاتونين، به عنوان يك ماده مؤثر در ايجاد خواب عمل كرده و در تسكين دردهاي مزمن نقش بارزي ايفا مي كند. گزارشات متعددي در مورد اثر ضد دردي تركيبات آنتوسيانيني موجود در گياهان وجود دارد. تركيبات آنتوسيانيني، آنتي اكسيدانتهاي پر قدرتي هستند كه موجب مهار سيكلو اكسيژناز مي شوند.و از اين طريق دردهاي بيوژه التهابي را مهار مي كنند. اثر ضد دردي دوز ۱۰۰۰ ميليگرم بر كيلوگرم عصاره بادمجان معادل اثر ضددردي مورفين با دوز ۴ ميليگرم بر كيلوگرم مي باشد ولي مكانيسم عمل اين اثر مشخص نيست.