پس از كشف امواج با فركـانس بـالا و بـه كـارگيري آنهـا در صنايع مختلف، همواره اثرات سوء آنها در سلولهاي زنده مـورد توجه بوده است. امواج مايكروويو به دليل توانايي بالايي كـه در نفوذ به اجرام دارد و نيز به دليل ايجاد حـرارت و سـرعت عمـل قابل توجه شـان بـسيار مـورد توجـه قـرار گرفتـه انـد. امـروزه استفاده هاي زيادي از اين امواج در صنايع غذايي مي شود، مانند ذوب كردن گوشت و ساير مواد غذايي منجمد، غيرفعال كـردن آنــزيم هــاي ميــوه هــا و ســبزيجات در كارخانــه هــا و منــازل پاستوريزاسيون ملايم نان بـه منظـور از بـين بـردن قـارچ هـا و مخمرها، پاستوريزاسيون غذاهايي مانند ترشيجات كه اسـيديته بالايي دارند. به كارگيري وسيع ايـن امـواج در سيـستم هـاي مخابراتي، رادارها و پخت و پز در دهه هاي اخير توجه محققـين را به بررسي اثرات جانبي امواج مايكروويو معطوف نموده است.امروزه با افزايش اختلالات خوني از يك سـو و از سـوي ديگـر گسترش حضور ميادين مغناطيسي در زندگي انسان، امكان ارتباط آنها مطرح گرديد. مغز قرمز استخوان و سلولهاي خوني از بافـتهـاي فعـال بـدن مي باشند كه به طور مداوم در حال تقـسيم هـستند و بـيشتـر از بافتهاي ديگر در عرض آسـيب هـاي بيولوژيـك ناشـي از امـواج مايكروويو مي باشند. تحقیقات نشان داده است كه امواج مـايكروويو به واسطه داشتن اثرات حرارتي باعث متوقـف شـدن رونـد تكثيـر سلولي در لنفوسيتهاي نوع T مي شود. همچنین مطالعات نشان داده است كه امواج مايكروويو بـا فركـانس ۲۴۵۰ مگاهرتز با تحت تأثير قرار دادن بافت قرمز استخوان، باعـث افزايش تعداد اريتروسيتها، هموگلوبين و هماتوكريـت در جريـان خون محيطي مي شوند. بررسی های دیگر بیانگر این است که قـرار دادن نمونه هاي خون در معرض امواج مايكروويو با فركانس ۲۴۵۰ مگاهرتز به مدت ۱۲۰ تا ۱۳۰ دقيقه سـبب افـزايش آسـيبهـاي كرومـوزومي از نـوع اِسـانتريك و ديسـانتريك در لنفوسـيتهـا می گردد. بطورکلی عوامـل مختلفي از جمله فركانس امواج، مدت زمـان در معـرض امـواج بودن، فاصله از منبـع امـواج مـايكروويو، سـن، نـژاد، جنـسيت می تواند تاثیرات متفاوتی داشته باشد.
field_video