آب انار منبع خوبی از فروکتوز، ساکارز و گلوکز است. همچنین بعضی از اسیدهای ارگانیک ساده مثل اسیداسکوربیک، سیتریک اسید، فوماریک اسید و مالیک اسید را دارد. علاوه بر این شامل مقدار کمی آمینواسید به ویژه پرولین، متیونین و والین می باشد. انار به دلیل وجود این ترکیبات در پیشگیری یا درمان بسیاری از بیماریها مثل سرطان، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، چاقی، بیماریهای التهابی، بیماریهای عفونی و میکروبی، اختلالات عصبی و ایمنی، التهاب، زخم و آرتریت نقش دارد. بر اساس مطالعات پیشین و بالینی که توسط آزمایشگاههای مختلف در سراسر جهان انجام شده است، نمونه های مشتق شده از انار از قبیل آب، عصاره ها و فیتوکمیکال ها اثرات پیشگیرانه و درمانی بر روی سرطان کولون، کبد، ریه، پروستات و پوست را نشان داده اند. تحقیقات نشان داده اند که اثرات درمانی انار در سرطان سینه شيوع چاقی در دانشجویان دختر دانشگاه با تاموکسیفن و استرادیول های ایران قابل... ملاحظه است. مطالعات نشان داده اند که عصاره انار و اجزای آن، به صورت جداگانه و یا به صورت ترکیبی، می تواند پروتئینها و ژن های کلیدی در سرطان سینه را تنظیم و هدفگذاری کند و باعث کاهش تکثیر در سرطان سینه شود. بطورکلی میوه انار دارای اثرات درمانی گسترده در طب سنتی و مدرن است و در پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، چاقی، بیماریهای التهابی، بیماریهای عفونی و میکروبی، اختلالات عصبی و ایمنی موثر است. امروزه نقش انار در مراحل مختلف سرطان نیز اثبات شده است. درخصوص سرطان سینه میوه انار با مهار آروماتازها و مهار آنزیمهای سیکلواکسیژناز، اثر بر پروتئینهای شوک حرارتی، فاکتور رونویسی زیپ پایه لوسین و فاکتورهای رونویسی از پروتئینهای خاص و چرخه سلولی. همچنین در برخی مطالعات نشان داده شده است که ترکیبات انار میتوانند از طریق فعالیت ضداستروژنی و استروژنی، تاثیر بر ۲۷- هیدروکسیکلسترول، تغییردرگیرندههای استروژن و β، مسیرپیامرسانیWnt / β-catenin ، چسبندگی و مهاجرت سلولهایسرطانی، اثر بر سیتوکروم p۴۵۰، مسیر آبشار کاسپاز، آپوپتوز و مسیرهای دیگر بر مراحل مختلف سرطان اثر بگذارند. ،