رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۱۲:۰۱:۱۶ ۲۰۲۴/۲۵/۰۴     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

tokhmemorgh

تخم مرغ یکی از مواد غذایی بسیار مغذی است که در بقاء و رشد انسان، نقش بسیار حیاتی دارد. تخم مرغ منبع اصلی مواد مغذی مانند پروتئینها، چربی، اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع، کلسترول، کولین، فوالت، آهن، کلسیم، فسفر، سلنیوم، روی و ویتامینهای A ،K ، E ،D ،B۱۲ ،B۶ ،B۲
است. تخم مرغ همچنین منبع بسیار مناسبی از کارتونوئیدهای آنتی اکسیدانی، لوتین و زاکزانتین است. لذا، با توجه به خواص تغذیه ایی بسیار مناسب، این ماده غذایی به عنوان یکی از کاندیدهای اصلی جامعه، جهت تامین نیاز به مواد مغذی در نظر گرفته می شود. تخم مرغ نه تنها یک وعده غذایی خوشمزه و کامل است، همچنین عنصری جدایي ناپذير براي تهيه بسياري از غذاها مي باشد. این ویژگی به علت مواد مغذی استثنایی تخم مرغ است که داراي پروتئين با کيفيت بالا و مقادير قابل توجهي از ويتامين ها و مواد معدني ضروري است. علاوه بر این کولین موجود در تخم مرغ صرف نظر از تاثیر قابل توجه بر روی عملکرد مغز و سیستم عصبی براي رشد و نمو جنين و کودک و همچنين تقويت حافظه بر روي سلامت قلب و عروق نيز مؤثر است. لوتئین و گزانتین زرده تخم مرغ با حداکثر تاثیرگذاری در مقایسه با سایر غذاهاي حاوي اين مواد يا مکمل ها از تحليل رفتن لايه ماکولاي شبکيه و نابينايي ناشي از سالخوردگي جلوگيري مي کند.
باورهای غلط در مورد کلسترول تخم مرغ:

تخم مرغ به دلیل دارا بودن ۲۱۰ میلی گرم کلسترول در دهه های گذشته جایگاه مناسبی در سبد غذايي مردم نداشته است چون تصور مي شود که با خوردن آن کلسترول خون افزايش يافته و در نتيجه بيماري هاي قلبي- عروقي و خطر حمله قلبي را افزايش مي دهد. امروزه مطالعات متعددی توسط محققین در این خصوص انجام یافته که ثابت کرده اند:
خوردن یک عدد تخم مرغ در روز در بسیاری از مردم باعث افزایش کلسترول خون نشده و حتی برای قلب مي تواند مناسب و مفيد باشد. آنچه در تولید کلسترول خون در بدن نقش دارد، اسیدهای چرب اشباع به ویژه نوع ترانس است و کلسترول های موجود در تخم مرغ تنها یک سوم اسيدهاي چرب آن از نوع اشباع بوده و کلسترولي که در اثر خوردن تخم مرغ در بدن توليد مي شود بيشتر از نوع HDL (کلسترول خوب) بوده و LDL (كلسترول بد) كمتر توليد مي شود. بنابراین مصرف چربی های اشباع از قبیل انواع غذاهای سرخ کردنی، گوشت قرمز، روغن هاي نباتي جامد، سرشير، کله پاچه، جگر، انواع شيريني جات در افزايش کلسترول خون بسيار مؤثرتر از کلسترول موجود در تخم مرغ هستند.
به چه افرادی بیشتر توصیه به مصرف تخم مرغ می شود:
مصرف تخم مرغ در زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و کلیه بزرگسالان سالم و همچنین در دوران پس از بیماری به دلیل ارزش غذايي بالا توصيه مي شود. در این افراد مصرف یک تخم مرغ در روز بلامانع است. در هرصورت تخم مرغ از ۸ ماهگی در کودکان قابل مصرف بوده و توصیه می شود تا ۱ سالگی زرده کامل، يک روز در ميان و از ۲ سالگي به بالا يک تخم مرغ در روز در برنامه غذايي كودكان وارد شود.

 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب