بام سبز بامي است که با محيط کشت روينده پوشانده مي شود. بام سبز با هدف تبدیل فضای مرده پشت بامها به یک فضای پویا ساخته می شود. اين بامها اگرچه جزء فضاهای خصوصی و نیمه عمومی به حساب می آیند، اما در بازدهی اکولوژیکی شهری و ایجاد کیفیت مطلوب به زندگی شهری نقش مؤثری دارند. تأثیرگذاری بام سبز در مقیاس شهر قابل توجه است. تبدیل بام خانه ها به فضای سبز، تبادل هوا بین مناطق با تراکم ساختمانی زیاد و فضاهای آزاد بین آنها را بهبود بخشیده و رطوبت هوای شهر را تعدیل می کند.
حفاظت بنا در برابر گرما یکی از ویژگیهای بام سبز است که می تواند در طی دوره تابستان به میزان زیادی بار گرمایی وارده از بالا را کاهش دهد. ایجاد بام سبز یک راه حل اکولوژیکی مقبولی است که نه تنها به کاهش بار گرمایی قسمت خارجی ساختمان کمک می کند، بلکه به ارتقای کیفی مراکز شهری متراکم که محیط زیست طبیعی کمی دارند نیز کمک می کند. شاخ و برگ گیاهان ساختمان را در برابر اشعه های خورشید محافظت و درجه حرارت و رطوبت محیط داخل ساختمان را کنترل می کند. در مکانهای بسته ای که بر بام آنها گیاه کاشته می شود، درجه حرارت هوای زیر این گیاهان کمتر از درجه حرارت هوای بالای آنهاست. تفاوت بین بام های گیاه کاری شده و بام های معمولی را می توان به دو دسته تفاوتهای کمی و کیفی دسته بندی کرد. فرآیند انتقال گرمایی در بامهای گیاه کاری شده کاملا متفاوت است. گیاهان به دلیل عملکرد بیولوژیکی خود مثل فتوسنتز، تعریق، تنفس و تبخیر میزان قابل توجهی از اشعه های خورشید را جذب می کنند. باقیمانده اشعه های خورشیدی به بار گرمایی تبدیل می شود و زمانی که از لابلاي عناصر ساختمانی بام عبور می کند بر شرایط هوای داخلی تأثیر می گذارد.
بام سبز نسبت به بام معمولي ۵۰ درصد انتقال حرارت کمتري دارد و بام سبز با لايه فايبرگلاس نسبت به بام سبز اجرايي ۴۰ درصد بهينه سازي شده است. سايه اندازي و خنک سازي تبخيري گياهان و همچنين لايه هاي سقف به عنوان عايق تاثير موثري در کاهش انتقال حرارت دارند.