رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۱۲:۵۵:۴۲ ۲۰۲۴/۲۴/۱۱     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

tarahibiofilik

از دیدگاه نظریه اکولوژیکی، بشر جزئی ازمحیط یا اکوسیستم خود است. این اکوسیستم شامل اجزائی مانند محیط فیزیکی، خاک، آب، پوشش گیاهی، انسان و جامعه می باشد. مبنای جنبش باغ شهرها که توسط هاوارد آغاز شد درواقع ترکیبی از شهر و روستا بود که دو مساله مهم را مطرح می نمود. اول، از لحاظ رفع احتیاجات مردم، که در خود همه چیز داشتند و مسائل اجتماعی به طریق موروثی به آنها منضم شده بود و مبنای دوم این جنبش، ایده خانه های فامیلی در فضای سبز با این تفاوت که در آن به جای تکیه بر روابط اجتماعی بیشتر، بر روی استقلال در زندگی شخصی تکیه شده است. در واقع در این جنبش، سعی بر آن است که زندگی خانوادگی را تا سرحد امکان از بی نظمی شهرهای بزرگ جدا نموده و زندگی شهری را تا حد بالایی با حالات روستایی آمیخته سازد. خانه آبشار نمونه بارزی از تلفیق کارکرد، سازه و طبیعت در معماری است وخلاقانه چهار سامانه کالبدی، کارکردی، سازه ای و ایجادگر را در راستای پاسخگویی به نیازهای مادی و معنوی انسان به کارگرفته است. با رشد سریع شهرها و ورود به زندگی ماشینی و صنعتی که از نتایج دوران مدرن بود، طبیعت در زندگی انسانها کمرنگ شد، زندگیهای طبقاتی و شهرهای عمودی جای خود را به شهرهای افقی داد. جسم شهرها با بستر و زمینه طبیعی خود فاصله گرفت و حضور عناصر طبیعی در محیط پیرامون شهرها به علت فشردگی، افزایش جمعیت و رشد فیزیکی شهر به فراموشی سپرده شد. در واقع با مداخله در نظام طبیعت، باعث آسیب رساندن به نظم اکولوژیکی، سلامت انسانها، تولید آلاینده های فراوان در محیط زندگی گردید که پیامد افت کیفیت زندگی، افزایش مصرف انرژِی، نارضایتی ساکنین شهرها را به همراه داشت که از همه با اهمیت تر عدم پایداری شهری بود که از مهمترین معیارها و سیاستهای برنامه ریزان شهری بوده است. برای رفع این معضل شهری جمعی از طراحان و برنامه ریزان، طراحی اکولوژیک و بیولوژیک را برای شهرها پیشنهاد نمودند.
- طراحی اکولوژیک
طراحی اکولوژیک، درواقع طراحی مسالمت آمیز و آمیخته با طبیعت می باشد. هدف از طراحی براساس اکولوژی، طراحی برای یکپارچه سازی محیطی بدون آسیب رساندن به طبیعت تعریف می گردد و اساس این نوع طراحی بر ویژگیهای بومی و محیطی تاکید دارد.
- طراحی بیوفیلیک و بیونیک
طبیعت یک دارائی مهم برای یک شهر و محله است. واژه بیوفیلیا از دو جزء (بیو)به معنای زنده و (فیلیا) تشکیل شده است. فیلیا به معنای احساس مثبتی که مردم نسبت به عادتها وفعالیتها و تمام چیزهایی که در طبیعت اطراف است، دارند و ریشه یونانی به معنای دوست داشتن طبیعت دارد. مفهوم بیوفیلیا، توصیف وابستگی ذاتی انسان به دیگر موجودات زنده می باشد و اشاره دارد که انسانها یک سری نیازهای بیولوژیک در ابعاد فیزیکی، ذهنی، روحی واجتماعی برای ارتباط با طبیعت دارند و این ارتباط با طبیعت، رفاه شخصی و بهره وری در روابط اجتماعی انسانها را تحت تأثیر قرار می دهد. انسان در طول زندگی خود به دنبال شبیه سازی مکانها و تجهیزات مورد نیاز زندگی، الهام گرفته از طبیعت و محیط زیست است. بیونیک و معماری آن علمی است که به اینگونه دیدگاهها می پردازد و الهام از طبیعت و جانداران را در زندگی بشر تعریف می کند. در واقع کاربرد طبیعت در تکنولوژی است که نام بیونیک به خود گرفته است. شهر بیوفیلیک، شهری است که ابتدا طبیعت در طراحی، برنامه ریزی و مدیریت آن به کار می رود و با تقلید از طبیعت ایجاد می گردند. همچنین بهترین شهرها را از لحاظ رشد طبیعی مکانهایی می داند که شیوه زندگی رشد طبیعی را تقویت کند. طراحی بیوفیلیک در واقع تلاشی است برای از بین بردن شکافی است که بین معماری مدرن (امروزی) و نیاز انسانها به برقراری ارتباط با جهان طبیعی به وجود آمده است.
 

 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب