رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۴:۲۶:۴۴ ۲۰۲۵/۰۱/۰۲     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

vitamincoronavirus

در حال حاضر هیچ دارو یا واکسنی برای این بیماری وجود ندارد. در غیاب درمان اختصاصی برای این ویروس جدید یافتن روشهای جایگزین جهت پیشگیری و کنترل تکثیر و انتشار ویروس احساس می شود. سالهاست که اهمیت تغذیه سالم در افزایش ایمنی و کاهش ابتلا به بیماریها مشخص شده است. مطالعات بسیاری نشان دادهاند که کمبود برخی مواد مغذی منجر به کاهش عملکرد سیستم ایمنی و در نتیجه افزایش احتمال بروز عفونتها و یا تشدید آنها می گردد. در اينجا به نقش ويتامين ها در کنترل  بیماری کووید-۱۹ مي پردازيم.
ویتامینها وظایف متنوع و بسیار مهمی را در بدن به عهده دارند و کمبود آنها عملکرد قسمتهای مختلف بدن را مختل کرده و می تواند باعث ایجاد یا تشدید برخی بیماری ها شود.

ویتامین A: ویتامین A نقش مهمی در تنظیم عملکرد ایمنی دارد. کمبود اين ويتامين منجر به کاهش ایمنی و در نتیجه افزایش بیماری و مرگ و میر می شود. ارتباط بین کمبود ویتامین A و بیماری و مرگ و میر ناشی از بیماریهای عفونی بیش از صد سال است که مشخص شده است. ویتامین A به ویتامین ضدعفونت نیز معروف است. بسیاری از مکانیسم های دفاعی بدن در برابر عفونت بستگی به تامین مقادیر کافی این ویتامین دارد.

ویتامین های گروه B : ویتامین های گروه B ریزمغذیهای ضروری هستند که در متابولیسم کربوهیدرات، افزایش عملکرد سیستم ایمنی و ارتقا رشد سلولها نقش دارند. کمبود ویتامین های گروه B می تواند منجر به تضعیف پاسخ سیستم ایمنی شوند. بنابراین ویتامین های گروه B می توانند به عنوان یک گزینه کمکی در درمان کووید-۱۹ لحاظ شوند. منابع غذایی ویتامین B۶شامل سیب زمینی، موز، برنج، مرغ، گوشت گوساله، ماهی تن و دانه آفتابگردان می باشد.

ویتامین C:  ویتامین C یا آسکوربیک اسید یک ویتامین محلول در آب است که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل می کند. بنابراین در بسیاری از شرایط که استرس اکسیداتیو در بدن افزایش می یابد اثر آنتی اکسیدانی ویتامین C می تواند بسیار اهمیت داشته باشد. بسیاری از عفونتها منجر به افزایش فعالیت فاگوسیتها شده و در نتیجه منجر به افزایش رادیکالهای آزاد می شود. ویتامین C از سلولهای میزبان در برابر رادیکالهای آزاد، آزاد شده از فاگوسیتها محافظت می کند. در سرماخوردگی معمولی و دیگر عفونتها میزان ویتامین C در پلاسما، لوکوسیتها و ادرار کاهش می یابد . ویتامین C می تواند منجر به تقویت سیستم ایمنی و حفاظت در برابر عفونت ناشی از کروناویروس شود. این ویتامین با تجمع در سلول های فاگوسیتیک مانند نوتروفیل ها سبب بهبود وضعیت کموتاکسی، فاگوسیتوز و در نهایت از بین بردن باکتری ها و ویروس ها می شود. همچنین این ویتامین به عنوان یک داروی آنتی هیستامین عمل کرده و از بروز علایمی مانند عطسه، خارش بینی، آبریزش، گرفتگی بینی و تورم سینوس ها ویا حتی پنومونی جلوگیری می کند.  از آن جایی که در کووید-۱۹ عفونت دستگاه تنفسی حتانی شایع است، این ویتامین می تواند به عنوان یک گزینه احتمالی در درمان عفونت های تنفسی ناشی از کووید-۱۹موثر باشد. از منابع این ویتامین می توان به کیوی، پرتقال، نارنگی، گریپ فروت، لیمو، کدو، گوجه، توت فرنگی، کلم و فلفل دلمه ای اشاره کرد.

ویتامین D: ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است و به شکل طبیعی در غذاهای حیوانی وگیاهی یافت می شود ولی رژیم غذایی انسان ها حاوی مقادیرکمی از این ویتامین بوده و منبع اصلی برای تامین ویتامین، نور خورشید می باشد. از منابع ویتامین D می توان به روغن کبد ماهی، ماهی سالمون، تن ماهی، جگر، زرده تخم مرغ و لبنیات اشاره کرد. ویتامین D خطر عفونت های مجاری تنفسی را از طریق سه مکانیسم کاهش می دهد: حفظ اتصالات محکم بین سلول ها، کشتن ویروس ها از طریق کاتلیسیدین و دیفنسین و کاهش تولید سایتوکاین های التهابی از طریق ایمنی ذاتی و در نتیجه کاهش خطر طوفان سایتوکاینی که منجر به پنومونی می شود. نابراین افزایش غلظت ۲۱هیدروکسی ویتامین D از طریق مکمل یاری با ویتامین D احتمالا می تواند بروز، شدت و خطر مرگ ناشی از انفلوانزا، پنومونی، و کووید-۱۹ را کاهش دهد. بنابراین می توان گفت این ویتامین ممکن است در درمان و پیشگیری از عفونت کووید-۱۹ موثر باشد.

ویتامین E: ویتامین E نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد. ویتامین E در بدن با حفظ یکپارچگی غشا cell-T ها در تقویت سیستم ایمنی و از بین بردن باکتری ها و ویروس ها کمک می کند. ویتامین E پاسخ ایمنی را افزایش داده و باعث پیشگیری از بیماریهای عفونی مختلف می شود. بنابراین ویتامین E نیز ممکن است به عنوان یک آنتی اکسیدان در درمان و یا پیشگیری از عفونت کووید-۱۹ موثر باشد. منابع این ویتامین شامل: کشمش، بادام، بادام زمینی، روغن آفتابگردان، روغن ذرت، روغن زیتون و روغن سویا می باشد.

 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب