رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۸:۳۸:۴۲ ۲۰۲۴/۲۷/۱۱     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

memaribionic

بیونیک علمی است که مشکلات فنی و سازهاي را می تواند از راههاي زیستی حل کند، به عبارتی می تواند از الگوهاي زنده الهام بگیرد. براین اساس روح بخشیدن به ساختمان یکی از تمایلات معماري بیونیک است که طراحان این رشته با توجه به قدرت سازه براي تنفس (زنده نمایی)، به کمک خطوط مستقیم یا منحنی خالص و القاء آهسته تمامیت سازه به آن دست پیدا می کنند و مهمترین چیز براي طراحی معماري بیونیک آن است که ساختمان بتواند زنده بودن خود را القاء کند.
 انسان از ابتداي آفرینش از محیط زیست و طبیعت اطراف خود الهام گرفته و آن را مبناي خالقیت و طراحی قرار داده است. با توجه به بحران انرژي و منابع طبیعی، معماران در تلاش اند با نگرش جدید به معماري و سازه در غالب علم بیونیک راه حلی براي بیرون رفت از این بحران و حفظ انرژي پیدا نمایند. رهاورد این آموخته ها معماري بیونیک می باشد. معماري بیونیک روشی در طراحی بنا است که در آن از نحوه رشد و شکل گیري، تأمین انرژي و متابولیسم، نحوه پخش نیروها و ... در ارگان هاي زنده به خلق فضاهاي معمارانه با رویکرد فناوري و پایداري پرداخته می شود. این دیدگاه با ترکیب بیولوژي و تکنولوژي، ابداعات جدیدي در زمینه تولید انرژي، حمایت هاي اکولوژیکی و برنامه هاي اقتصادي - اکولوژیکی میسر ساخته است.
هدف معماري بیونیک رسیدن به یک نوع معماري متعارف با اصول معماري پایدار و هماهنگ با طبیعت می باشد. روح بخشیدن به ساختمان یکی از تمایالت معماري بیونیک است به عبارت دیگر هدف معماران بیونیک آن است که ساختمان بتواند زنده بودن خود را القاء کند. 

حوزه معماري بیونیک الگو برداري از طبیعت  شامل سه بخش است:
۱-الگو برداري از ساختار و سیستم اصلی
۲-الگو برداري از مکانیزم ها و عناصر عملکردي
۳- الگو برداري مورفولوژیک طبیعت همواره منبع بی پایان الهامات خالقانه بشر بوده و خواهد بود. انسان با مطالعه و تحلیل فرآیندهاي رفتاري، شکلی و ساختاري طبیعت همواره بسیاري از مسائل حیاتی خود را حل نموده است و همچنان به این کار ادامه می دهد.
اصول طراحی بیونیک
 طراحی بیونیک داراي یک روند سیستماتیک است که انجام آن نیازمند شناخت دقیق از طبیعت، ساختارهاي زیستی، نوع هم نشینی و ارتباط جانداران با یکدیگر و با محیط اطرافشان و شناخت از اهداف طراحی می باشد. طراح کار را با مشخص کردن اهداف شروع می کند و با توجه به اینکه شباهت و همانندي یک قاعده اصلی در بیونیک است، بدنبال سیستم هایی با عملکرد مشابه در طبیعت می گردد و در صورت مناسب بودن، ویژگی ساختاري سیستم بیولوژیکی را به سیستم فنی اي که می بایست گسترش یابد، انتقال می دهد.
معرفی نمونه های ساخته شده به سبک بیونیک آثار سانتیگو کاالتروا که با الهام از آناتومی انسان طراحی شده: برج تورنینگ، توروسو، موزه هنر سیلواکی، شهرك علوم و فنون و دیگر آثار این سبک . برج بیونینگ، برج فراز، پل رابالینگ اثر دانیل لبیسکیند، ساختمان ضددود اثر ونسان کالیباوت، دروازه جهان اثر گرگ لین
 شهر شناور: ایده اولیه: گرمای زمین و نیلوفر آبی. طراح: وینسنت کاله بات
 المپیک آبی لندن: ایده اولیه: شکل موج های آب رودخانه تیمز لندن. طراح: زاها حدید

memaribionik
 

 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب