چانچه بخواهیم سالم باشیم تنها تنظیم مقدار غذا کافی نیست بلکه باید در نوع آن نیز دقت نمود. طبق نظر دکتر بل کارتن گوشت و قند غذاهای کشنده ای هستند. ما از گوشت شروع می کنیم.
گوشت: مصرف گوشت را باید حتی الامکان محدود ساخت زیرا گوشت غذای لازمی نیست بلکه یک نوع محرکی است و تنها در مواقعیکه بخواهیم کار زیادی انجام دهیم اعم از کار بدنی یا فکری مصرف آن مفید است. بطور کلی ساختمان بدن انسان به هیچ وجه با گوشتخواری تناسب ندارد. ممکن است چنین اعتراض شود که گوشت سرشار از پروتئین است اما حبوباتی همانند عدس هم سرشار از پروتئین هستند و آنها علاوه بر پروتئین دارای املاح معدنی نیز می باشند. البته املاح معدنی در استخوانهای حیوانات هم وجود دارد و در نتیجه اگر بخواهیم تغذیه گوشتی ما کامل باشد. باید مانند حیوانات گوشتخوار حقیقی در هر وعده غذا مقداری استخوان نیز مصرف کنیم. از طرفی بدن ما برای خنثی نمودن سمومی که در گوشت یافت می شود مانند پتومائین- لوکومائین مجهز نیست.
پس زیاده روی در مصرف گوشت نتایج بدی به دنبال خواهد داشت که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بیماری قلبی
سرطان
سکته: از آنجا که گوشت باعث انسداد رگهای خونی می شود ، جای تعجب ندارد که منجر به سکته مغزی شود.
دیابت
چاقی
کلسترول مضر
آکنه
اختلال در نعوظ
قند: ضرر قند کمتر از گوشت نیست، البته مقصود قند مصنوعی است. قند مصنوعی به قندی گفته می شود که بر اثر عملیات صنعی مختلف، خواصی را که در پرتوپلاسم نباتی دارا بوده از دست داده است. قند یک نوع محصول شیمیائی و محرک پر قدرتی است که ضرر آن بیش از نفعش می باشد. قند در نوزادان موجب اسهال می شود و در کودکان هم اختلالات دیگری ایجاد می کند زیرا موجب تحریکهای بیجائی می شود که با فعالیت های فکری و جسمی آنها تناسب ندارد. گاهی عصبانیت ها و بی خوابی های شدید تنها با ترک نمودن قند شفا می یابد.
بعضی از مضرات قند مصنوعی در زیر آمده است:
می تواند باعث افزایش وزن شود.
ممکن است خطر بیماری قلبی شما را افزایش دهد.
باعث آکنه می شود.
خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می دهد.
ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
ممکن است خطر افسردگی شما را افزایش دهد.
ممکن است روند پیری پوست را تسریع کند.