رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۱:۱۳:۴۳ ۲۰۲۵/۱۰/۱۰     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

dandan

قندها مهمترین عامل پوسیدگی دندان هستند و به خصوص مصرف مکرر آنها برای سلامت دندان ها بسیار مضر است. البته قندهای موجود در موادغذایی مختلف از نظر قدرت ایجاد پوسیدگی تفاوت هایی دارند، مثلا قند موجود در میوه و سبزی ها، برنج و سیب زمینی پخته پوسیدگی زایی کمی دارند یا قند موجود در شیر و فراورده های لبنی پوسیدگی زا نیست؛ درحالی که شکر، شیرینی جات و بیسکویت، قدرت پوسیدگی زایی بالایی دارند. بر این اساس رعایت موارد زیر را توصیه می کنیم.
۱- میزان مصرف و خصوصا تعداد دفعات خوردن غذا و نوشیدنی های حاوی قند را کاهش دهید و در صورت امکان آنها را با وعده های غذایی اصلی مصرف کنید.
۲- از مواد شیرینی حاوی قندهای مصنوعی استفاده کنید. ویژگی مهم قندهای مصنوعی، عدم ایجاد پوسیدگی توسط آنهاست. از این قندها در آدامس، آبنبات، خمیردندان، دهان شویه، نوشابه های رژیمی و صنایع غذایی استفاده می شود. جالب است که شیرینی این قندها از قندهای معمولی بیشتر است اما خاصیت پوسیدگی زایی ندارد.
۳- آب و شیر، نوشیدنی های سالمی در بین وعده های غذایی محسوب می شوند. سایر مواد توصیه شده عبارتند از آب میوه های رقیق، میوه، سبزی تازه، ماست ساده، پینر و بادام زمینی بدون نمک.
۴- بلافاصله پس از خوردن مواد قندی، دندان ها را مسواک بزنید یا حداقل چند بار با آب بشویید، زیرا چند دقیقه بعد از مصرف مواد قندی، میکروب های موجود در پلاک دندانی شروع به تولید اسید کرده و مینای دندان را تخریب می کنند.
۵- آدامس های حاوی قند مصنوعی، به دلیل تحریک جریان بزاق، ممکن است خاصیت ضد پوسیدگی داشته باشند. بنابراین پس از خوردن غذا به مدت ۲۰ دقیقه آدامس حاوی قند مصنوعی بجوید.

 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب