وابستگی شدید عواقب نامطلوبی دارد و اثرات نامطلوبی را در زندگی آینده کودکان می گذارد. با روش های زیر کودک را خود را برای تنها ماندن آماده کنید:
کودک خود را برخی مواقع تنها بگذارید
از همان کودکی برای مدت زمانی کوتاه کودک را نزد فردی مطمئن مانند مادر خود بگذارید. به کودکتان بگویید که برای چه از خانه خارج می شوید. سپس درباره کارهایی که در نبود خودتان کودکتان انجام خواهد داد، صحبت کنید مثلا بگویید من به خرید می روم شما بعد از اینکه ناهارت را خوردی و مادربزرگ برایت کتاب خواند، برمی گردم.
با کودک قایم موشک بازی کنید
با انجام این بازی ساده کودک اطمینان می یابد که دوباره می تواند افرادی را که دوستشان دارد، ببیند.
کودک را برای دوری از خود آماده کنید
به کودکتان بگویید در نبود شما درخانه اتفاق بدی برای او نمی افتد و او می تواند برخی از کارهای سرگرم کننده مانند دیدن فیلم و ... را انجام دهد.
خود را برای سروصدای کودک آماده کنید
ممکن است در ابتدا کودک شما گریه و زاری کند؛ اما رفته رفته وقتی کودک متوجه شود که در زمان غیبت شما می تواند به زندگی ادامه دهد، گریه و فریادهای او کم می شود؛ چون می داند مادرش دوباره باز خواهد گشت و با او بازی خواهد کرد.
از کودک تمجید کنید
وقتی در کنار فرزندتان نیستید و او دوری شما را می پذیرد، از او تمجید کنید و بگویید خیلی خوشحالم که تو دیگر بزرگ شده ای و می توانی بدون مادرت خوش بگذرانی.
از صندلی نق زدن استفاده کنید
لازم است کودک زمانی نزدیک و زمانی دور از شما باشد. اگر کودک در زمانی که شما مشغول انجام کارتان هستید، گریه و زاری می کند، او را روی صندلی نق زدن بگذارید و اجازه دهید کودک دور از شما به گریه کردن ادامه دهد.
بازی مسابقه با زمان را اجرا کنید
با کودک خود بازی مسابقه با زمان را اجرا کنید. پنج دقیقه از وقت خود را به او بدهید و پنج دقیقه وقت بگذارید تا او با خود بازی کند. به تدریج بر مدت زمان تنها بازی کردن او بیفزائید. با این روش کودک می تواند به تنهایی با خود بازی کند.