ناخن از کراتین ساخته شده که میزان سولفور آن بیشتر از کراتین پوست بوده ولی املاح آن کمتر است. خاصیت ارتجاعی ناخن به علت وجود فسفولپید می باشد. آب بسیار راحت تر از پوست وارد ناخن شده بنابراین آسیب های ناخن بسیار راحت تر از پوست ایجاد می گردد.
مراقبت از ناخن ها
از ضربه به ناخن ها باید پرهیز شود. تماس زیاد ناخن ها با آب باعث خشکی و آسیب به آنها شده و در نتیجه شکننده می شوند. مواد شوینده نیز باعث خشکی آنها می شود، بنابراین پوشیدن دستکش در این مورد توصیه می شود. ناخن های شکننده مشکلی شایع بوده که در خانم ها بیشتر دیده می شود و به علت خشکی ناخن ها در نتیجه تماس با آب، شوینده ها و پاک کننده های لاک ناخن است، درمان آن شامل پیشگیری از عوامل آسیب رسان (مثل پوشیدن دستکش با لایه کتانی) و استفاده از مرطوب کننده ها و سفت کننده های ناخن است. علاوه بر این مصرف ویتامین ها یا مواد معدنی مورد لزوم، نیز کمک کننده است.
عوارض لاک ناخن
۱- تغییر رنگ ناخن ها: این عارضه با رشد ناخن ها از بین می رود ولی بهتر است که زیر لاک از یک پوشش لاک بدون رنگ استفاده شود.
۲- آلرژی: بصورت قرمزی، سوزش، خارش و ورم اطراف ناخن خود را نشان می دهد. گاهی اوقات تماس ناخن لاک زده با قسمت های مختلف بدن بخصوص هنگام خارش باعث آلرژی می شود ( مثل خاراندن بینی).
برای مراقبت از ناخن ها از مواردی مثل سفت کننده های ناخن، مرطوب کننده های ناخن و پاک کننده های لاک مورد استفاده قرار می گیرد.
عوارض پاک کنند های لاک
باعث خشکی ناخن و التهاب بافت اطراف ناخن می شود. برای جلوگیری از این عوارض، از استفاده مستمر از پاک کننده ناخن باید جلوگیری کرد ( مثلا هفته یکبار) از پاک کننده های حاوی روغن استفاده شود. دست ها پس از کاربرد پاک کننده ناخن، باید شسته شود.
عوارض ناخن های مصنوعی
دیستروفی یا تغییر شکل ناخن، کنده شدن ناخن ها، حساسیت و آلرژی، عفونت بافت اطراف ناخن و عفونت های قارچی ناخن ازعوارض ناخن های مصنوعی است.
بعد از مشاهده هر کدام از این عوارض، ناخن مصنوعی باید برداشته شده و درمان انجام گیرد.