رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۱۲:۴۲:۵۵ ۲۰۲۵/۰۴/۰۴     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

تعدادی از کودکان نسبت به برخی مواد غذایی آلرژی یا حساسیت نشان می دهند. مهمترین مواد خوراکی حساسیت زا عبارتند از: شیر گاو، تخم مرغ، گندم، ذرت، شکلات، مرکبات، برنج، ماهی، گوشت، مرغ و حبوبات مانند سویا. مهم ترین نشانه های  حساسیت عبارتند از استفراغ، اسهال، شکم درد، سرفه، خس خس سینه، اگزما، آب ریزش بینی، کهیر و سردرد. نشانه های حساسیت غذایی گاهی تا دو ساعت پس از صرف غذای آلرژی زا  و بیشتر اوقات طی ۲۴ ساعت خود را نشان می دهند. عامل مهم این عارضه وراثت است. کودکانی که پدر و یا مادرشان حساسیت دارند، بیشتر در معرض ابتلای به آن هستند. بهترین روش برای پی بردن به ماده غذایی حساسیت زا، یادداشت کردن مواد خوراکی مصرفی و تغییرات و نشانه هایی است که از خوردن آنها در کودک مشاهده می شود. این تغییرات و برنامه غذایی کودک را به پزشک اطفال گزارش می دهند تا او بتواند غذای مشکوک را پیدا کند. پس از یافتن غذای مشکوک، معمولا آن را برای یک هفته از برنامه غذایی حذف می کنند. اگر عوارض حساسیت با کنار گذاشتن ماده غذایی مشکوک، از بین بروند، احتمال آلرژی زایی آن بیشتر می شود. در این حالت ماده غذایی را دوباره به رژیم غذایی اضافه می کنند تا در صورت برگشتن عوارض از آلرژی  زایی آن اطمینان حاصل شود. کنار گذاشتن یک ماده غذایی از رژیم غذایی کودک باید با مشورت پزشک یا متخصص تغذیه صورت گیرد.  این پرهیز اگر بدون رعایت اصول تغذیه صورت گیرد، عوارض سوء تغذیه را به دنبال خواهد داشت. آزمایش پوست نیز روش ساده ای برای تشخیص آلرژی غذایی است. برای این آزمایش، پزشک بر روی پوست کودک خراش خفیفی می دهد و سپس ذره کوچکی از ماده غذایی مشکوک را روی این خراش می گذارد و با چسب آن را می پوشاند. اگر روی پوست خراش خورده ، واکنشی مثل قرمز شدن یا التهاب دیده شود، می توان به ماده مورد آزمایش شک کرد. روش دیگر برای پی بردن به ماده حساسیت زا، آزمایش خون و جست و جوی پادن هایی است که به عنوان واکنش در برابر ماده آلرژی زا تولید می شوند.

حساسیت به شیر گاو

کودکانی که نسبت به شیر گاو حساسیت دارند باید از شیر ویژه مثل شیر سویا استفاده کنند. حساسیت به شیر گاو در بیشتر کودکان در سنین بالا از بین می رود. مشکل دیگر در مصرف شیر گاو، تحمل نکردن لاکتوز است که تولید گاز، نفخ و اسهال می کند. این عوارض گاهی با نشانه های حساسیت غذایی اشتباه می شوند. باید دانست که این مشکل مربوط به ناتوانی بدن برای هضم لاکتوز است. در این مورد باید از شیر ویژه ، یعنی شیر بدون لاکتوز یا شیری که آنزیم تجزیه کننده لاکتوز دارد، استفاده کرد.

حساسیت به تخم مرغ

عامل حساسیت، پروتئینی است که در سفیده وجود دارد. در بسیاری از محصولات غذایی مانند بستنی، مایونز، کیک ها و شیرینی ها و سس های سالاد تخم مرغ به عنوان یکی از ترکیبات تشکیل دهنده به کار می ورد.

حساسیت به گندم و آرد گندم

گلوتن مهمترین ترکیب حساسیت زا و یکی از پروتئین های گندم است. یکی از عوارض خوردن گندم و فرآورده های آن، بیماری سلیاک یا کلیاک است. بیشتر نان ها، شیرینی ها و انواع رشته ها از آرد گندم ساخته می شوند و پرهیز از آنها کار سختی است.

 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب