رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۶:۳۳:۰۹ ۲۰۲۵/۰۵/۰۴     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

گستاخي يکي از جلوه هاي رفتار ناسازگارانه است. اين گونه رفتار ها شامل بددهاني، کنايه هاي نيش دار، ستيزه جويي جسماني، مسخره کردن و بي توجهي است که بسياري از والدين براي مواجهه با چنين رفتارهايي، مهارت ندارند که متاسفانه ديده شده پدر و مادرها پا به پاي فرزندانشان، رفتارهاي گستاخانه از خود نشان مي دهند يا پرچم تسليم را بالا مي برند و اجازه مي دهند فرزندانشان به تاخت و تاز خود به راحتي ادامه دهند.

روش هاي مقابله با گستاخي کودکان

قدم اول: شناخت رفتار گستاخانه
وقتي لحن و محتواي گفته فرزندان خصمانه، تمسخرکننده، بي ادبانه و توهين آميز است، به احتمال زياد فرزند داراي رفتار گستاخانه است که با اين جملات در سنين پيش دبستاني شروع مي شود: مامان بد، باباي بد و غيره که در سنين دبستاني عباراتي مانند ازت بدم مي آيد، آه بسه ديگه يا ناسزاهاي رايجي را که شنيده است، بر زبان مي آورد و به اين ترتيب که بزرگ شد، اهانت به صورت مستقيم را به پدر و مادرش نشانه مي گيرد: ساکت شو، حوصله ات را ندارم.
قدم دوم: انتخاب پيامد مناسب براي اين رفتار
والدين نبايد در مقابل اين نوع فرزند،‌ انعطاف پذير باشند. اگر چيزي را کودک مان مي خواهد و توسط ما قابل اجراست، نبايد به او ارائه داد يا اجازه کاري را که دوست دارند انجام دهند،‌ نبايد به آنها داد. والدين بايد کاري کنند تا فرزندشان با پيامد رفتار خود رو به رو شود و بهتر است اين پيامد مناسب، انجام شدني و محدود باشد.
قدم سوم: اعمال پيامد انتخاب شده
بهتر است اين قدم به موقع و سريع انجام شود. والدين بايد خيلي کوتاه و مختصر علت اتخاذ پيامد برگزيده را براي فرزندشان توضيح دهند،‌ مثلا بگويند: رفتارت قابل قبول نيست، با اين کاري که کردي نمي توانم طبق قرار قبلي اجازه بدهم به تولد دوستت بروي. کودک گستاخ بلافاصله در مقابل اين اقدام از خود واکنش نامناسبي ارائه مي دهد که بايد بلافاصله قدم چهارم برداشته شود.
قدم چهارم: کناره گيري از معرکه و مجادله با فرزند گستاخ
پدر و مادر بعد از اعلام پيامد،‌ بايد فرزند را ترک کرده و به دنبال کار خود بروند و از هر گونه درگير شدن و مجادله بپرهيزند و درصدد دفاع از کار خود برنيايند. بايد از تکنيک صفحه خط خورده استفاده کنند؛ يعني مثل يک صفحه گرامافون قديمي که وقتي خط مي افتاد به علت گيرد کردن سوزن، قسمتي از شعر تکرار مي شد،‌ والدين نيز با لحني يکنواخت و تکراري حرف خود را خيلي کوتاه تکرار کنند؛ مثلا ببخشيد نمي توانم اجازه دهم. اين عمل سبب مي شود که در نهايت فرزندتان از کارش معذرت خواهي کند، اما براي جلوگيري از تداوم رفتارهاي گستاخانه، والدين بايد پيامد انتخاب شده را با قاطعيت انجام دهند. از نکات قابل ملاحظه در اين زمينه، اين است که پدر و مادر بايد حتما با يکديگر هماهنگ باشند و در صورت رعايت قدم ها و مراحل فوق، اگر رفتار گستاخانه فرزندشان رفع نشد از مشاور روان پزشک مشورت گيرند.

 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب