احتمال بروز پوکی استخوان با افزایش سن و فرا رسیدن دوره یائسگی بیشتر می شود. ایجاد عارضه مزبور در زنان سالمند بیشتر از مردان سالمند است و تعداد زنان سالمندی که دچار شکستگی در اثر پوکی استخوان می شوند روند رو به افزایشی دارد و خطر پوکی استخوان بیش از خطر سرطان سینه، تخمدان و یا رحم می باشد. بیماری پوکی استخوان، بیماری بسیار آرام و بدون علامتی است و تا زمانی که خطرناک شود، کمتر تشخیص داده می شود. بعد از سن ۳۰ سالگی چگالی استخوان ها اصولا کاهش می یابد ولی سالیان به طول می انجامد که پوکی استخوان ظاهر گردد. در دوران بعد از یائسگی، شدت از دست دادن توده استخوانی بیشتر می شود، زیرا کاهش استروژن، بافت های استخوانی را تخلیه و ضعیف می سازد. تحقیقات نشان داده است که خطر شکستگی استخوان در زنان سیگاری پس از یائسگی در مقایسه با زنان غیرسیگاری زیادتر است که شاید به علت اثر مضر سیگار روی تخمدان ها و سایر غدد مثل غده پاراتیروئید (در گردن که مقدار کلسیم خون را تنظیم می کند) باشد. همچنین سیگاری ها کمتر ورزش می کنند و لاغرتر هستند به همین دلیل امکان ایجاد استئوپروز هم در آنها بیشتر است. رژیم غذایی، با مقدار پایین کلسیم نیز باعث ایجاد پوکی استخوان می گردد. افراد مسن که غذای شان محدود به چای، نان، گوشت و میوه هایی به صورت کمپوت یا کنسر می باشد، ممکن است دچار کمبود این ماده غذایی مفید شوند.
پیشگیری از پوکی استخوان با ورزش
از آنجایی که استخوان های افراد مبتلا به پوکی استخوان بیشتر در معرض شکستگی قرار دارند، تمرین های تحمل وزن برای تقویت استخوان ها بسیار خوب است. زیرا از تحلیل بافت استخوانی که معمولا به موازات سالخورگی به وقوع می پیوندد، جلوگیری می کند. گزارش ها بیانگر است که فعالیت بدنی منظم تدبیر ثانویه موثر و مهمی برای حفظ سلامتی استخوان ها و مبارزه با استئوپروز است.
بهترین ورزش هایی که برای تقویت استخوان ها، می توان انجام داد طناب زدن، آهسته دویدن، پیاده روی تند، بالا رفتن از پله و رقصیدن است. همچنین تمرین های افزایش دهنده انعطاف پذیری و تعادل نیز از مشکلات ناشی از پوکی استخوان جلوگیری می کند زیرا خطر افتادن و شکستگی استخوان را کاهش می دهد.