رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۵:۱۳:۳۳ ۲۰۲۵/۱۸/۰۱     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

دوران کودکی از نظر دندان پزشکان اهمیت بسیار دارد. اهمیت این دوره به دلیل رویش دندان های شیری است. معمولا هنگامیکه کودک شش ماهه است اولین دندان های شیری در دهان او ظاهر می شود. رویش بقیه این دندان ها تا پایان دو یا سه سالگی طول می کشد. تعداد دندان هایش شیری در هر فک ۱۰ عدد و در تمامی دهان ۲۰ عدد است. جویدن مواد غذایی تا سن شش سالگی بر عهده دندان های شیری است. در این سن دندان های دائمی شروع به روئیدن نموده، بتدریج جانشین آنها می گردند.

آیا مراقبت از دندان های شیری اهمیت دارد؟

آری: این اهمیت به این دلیل است که دندان های شیری علاوه بر وظایف معمولی یک دندان ( جویدن، تکلم، حفظ شکل و زیبایی چهره) وظیفه خاص دارند.

وظیفه خاص دندان های شیری

حفظ فضای لازم برای رویش دندان های دائمی، وظیفه مهم دندان های شیری است. هرگاه دندان های شیری نتوانند این وظیفه را بخوبی انجام دهند، رویش دندان های دائمی  دچار اشکال می شود. بعبارت دیگر رویش صحیح دندان های دائمی ارتباطی نزدیک به وجود دندان های شیری تا سنی خاص دارد به گونه ای که هرگاه دندان های شیری زودتر از زمان طبیعی کشیده شوند، یا آنکه بیشتر از مدت لازم در دهان باقی بمانند، ممکن است رویش دندان های دائمی زیرین دچار اشکال شود.
این مطلب را می توان این گونه تشریح کرد که کودک هنگام تولد معمولا دندانی ندارد اما اینکه پس از مدتی دندان هایی در دهان وی پیدا می شود به این دلیل است که جوانه های سازنده دندان قبل از تولد در داخل استخوان فک شروع به تشکیل شدن می نمایند. پس از تولد کودک و با گذشت زمان این جوانه ها کامل تر شده، دندان ها را بوجود می آورند که به آنها دندان های شیری می گویند. خوب است بدانیم در زیر دندان های شیری معمولا جوانه های دیگری نیز وجود دارد که وظیفه آنها بوجود آوردن دندان های دائمی است و بدین جهت به جوانه های دندان های دائمی موسومند. پس از رویش دندان های شیری، این جوانه ها همچنان به رشد خود ادامه داده، ابتدا تاج و بعد از مدتی ریشه دندان های دائمی را در داخل استخوان فک بوجود می آورند. همزمان با تشکیل ریشه، این جوانه ها شروع به حرکت می کنند. جالب است بدانیم که حرکت جوانه دندان های دائمی همراه با از میان رفتن ریشه دندان های شیری است. از بین رفتن ریشه دندان های شیری سبب لق شدن این دندان ها می شود. هنگامیکه که دندان لق شده می افتد، معمولا نوک سفید دندان دائمی را در زیر آن می توان مشاهده کرد. افتادن دندان های شیری را به این نحو حالتی طبیعی است، اما در مواردی که به دلیل پوسیدگی شدید این دندان ها زودتر از زمان خود کشیده شوند، یا هنگامیکه در زمان مقرر لق نشده و همچنان در جای خود باقی بمانند، اشکالاتی در رویش دندان های دائمی بوجود خواهند آورد.

عوارض نیفتادن دندان های شیری در زمان مناسب

هرگاه دندان های شیری در موعد خود نیفتد، می توانند باعث کج یا دیر روئیدن و در مواردی نروئیدن دندان های دائمی زیرین گردند. در اینگونه مواقع بهتر است طفل را نزد دندان پزشک برده، علت نیفتادن دندان های شیری و سرنوشت دندان های دائمی زیرین را جویا شویم.

عوارض زود افتادن دندان های شیری

با آنکه اغلب پدر و مادرها برای دندان های شیری ارزشی قایل نیستند و زود افتادن آنها را مسئله چندان مهمی نمی دانند،، باید بدانیم که: برای صحیح روئیدن دندان های دائمی، هر کدام از دندان های شیری باید تا سن خاصی در دهان باقی بمانند.  

 

 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب