گال بیماری انگلی شدیدا خارش داری است که توسط بندپایانی از گروه هیره ها ایجاد می شود. بیماران از خارش شدید و مداوم شکایت دارند و حتی در حین معاینه نمی توانند دست از خارش و خاراندن بردارند. معمولا تمامی اعضای خانواده به ویژه افرادی که هم بستر هستند آلوده می شوند زیرا تماس پوستی با فرد مبتلا به گال موجب انتقال این بیماری می شود.
طب سنتی علل بروز جرب یا گال را رطوبتی می داند که محیط را برای رشد انگل مساعد می کند. جرب در طب سنتی به دو بخش خشک و تر تقسیم بندی می شود.
توصیه های طب سنتی
۱- بیمار از مصرف غذاهای ممنوع جدا خودداری نماید.
۲- بیمار از مصرف غذاهای گرمی بخش خودداری نماید.
۳- بیمار به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت از نکتار هلو با عسل و یخ استفاده نماید.
۴- بیمار روزانه ۲۵۰ گرم شاه توت با یک قاشق غذاخوری عسل میل کند.
۵- بیمار روزانه ۵ تا ۶ لیوان شربت عسل و لیموترش و یخ میل نماید.
۶- غذای مصرفی بیمار بهتر است که سوپ جو و هویج و سبزیجات و آلو بخار و اسفناج و گشنیز باشد ( با لیموترش تازه و روغن زیتون میل شود).
۷- بیمار نباید به مدت یک هفته از کلیه فرآورده های حیوانی استفاده کند.
۸- بیمار سعی کند که دچار یبوست مزاج نشود.
۹- بیمار بهتر است که کلیه لباس های خود، به خصوص لباس زیر را معدوم کند، هر روز حمام نماید.
۱۰- بهتر است از داروی نظافت برای ازاله کردن موهای زائد استفاده شود.
۱۱- بیماران رژیم ۱۵ روزه گیاه خواری را به دقت رعایت نمایند.
۱۲- از روغن درخت چای که به از بین رفتن حشره گال کمک کرده و خواص ضدالتهابی، گندزدا و ضدقارچی دارد استفاده نمایید.
۱۳- زردچوبه گیاهی معجزه آساست که با خواص ضدالتهابی و ضدعفونی کننده به کاهش علائم بیماری کمک می کند.