با تربیت صحیح کودک مصمم و سرسخت نه تنها می توانید این روحیه را در او نکشید و از بین نبرید بلکه می توانید به او کمک کنید تا در زندگی اش به موفقیت برسد.
۱- به جای والد سختگیر یک والد مقتدر باشید
پدر و مادرانی که از روش تربیت مقتدرانه استفاده می کنند، در حالی که قوانین واضح دارند، محبت آمیز و سازگار هم هستند و علایق فرزندانشان را هم در نظر می گیرد. وقتی خواسته ها، رویاها و اهداف کودک را در نظر گفته شود و مرزها شفاف سازی شود همه چیز مطلق نخواهد بود و انعطاف پذیری سبب ایجاد روابط بهتر و رضایت دو طرفه بیشتر در شما و فرزندتان خواهد شد.
۲- گزینه هایی برای انتخاب برایشان تعیین کنید
شما با توجه به امکانات و شرایط تان گزینه هایی را انتخاب می کنید اما مسئولیت تصمیم گیری را برعهده کودک می گذارید. این حق انتخاب سبب می شود کودک حس قدرت کند. به عنوان مثال اگر برای وعده ای ناهار گزینه ساندویچ یا ماکارونی را مشخص می کنید، کودک هر کدام را انتخاب کرد باید آن نوع غذا را برایش فراهم کنید.
۳- دیدگاه های خود را به آنها تحمیل نکنید
سعی کنید با رفتار و سبک زندگی تان اخلاق را به آنها بیاموزید. به گونه ای زندگی کنید و الگویی باشید که می خواهید او دنبال کند.
۴- به یاد داشته باشید که آنها بیشتر از طریق تجربه می آموزند
این کودکان از تجربیات خود یاد می گیرند و بیشتر از اینکه تمایل داشته باشند به توصیه ها و دستورات والدین عمل کنند، تمایل دارند توصیه های آنها را آزمایش کنند و بر اساس نتیجه حاصله خودشان انتخاب کنند و تصمیم بگیرند که آن را انجام دهند یا خیر.
۵- به دلایل آنها گوش دهید
اجازه دهید صدای آنها شنیده شود. آنها زمانی که می بینند شما به آنها توجه دارید و به صحبت ها و دلایلشان گوش می دهید و تلاش می کنید اوضاع را به گونه ای پیش ببرید که رضایت آنها هم حاصل بشود انعطاف پذیری بیشتری از خود نشان می دهند.
۶- دلایل درخواست های خود را به آنها توضیح دهید
مثلا اگر از آنها می خواهید روی تخت نپرند برایشان توضیح دهید که با پریدن روی تخت ممکن است هم تخت بشکند و هم آنها آسیب ببینند.
۷- از همدلی و محبت استفاده کنید
به فرزندتان فرصت دهید تا بتواند به اندازه کافی به ابراز احساسات و بیان احساسات اش بپردازد. اگر کودک احساس کند که شنیده نمی شوند و یا مورد سوء رفتار قرار می گیرند، احساسات آنها احتمالا به مشکلات رفتاری تبدیل خواهند شد.
۸- رفتار بد مداوم یک پیام است
وقتی آنها پافشاری می کنند و خواسته شان را مدام تکرار می کنند قصد دارند چیزی را به شما بگویند. شما باید این رفتار آنها را یک نشانه در نظر بگیرید و به جای از کوره در رفتن و عصبانی شدن به حل مساله موجود کمک کنید.
۹- به این ویژگی آنها مثبت هم بنگرید
اراده قوی آنها را بپذیرید و بدانید این اراده می تواند در آینده آنها را به فردی موفق تبدیل کند. یاد بگیرید بین مسائلی که اهمیت دارند و آنهایی که در طولانی مدت مهم نیستند تفاوت قائل شوید. اگر کودکتان جوراب هایش را لنگه لنگه بپوشد و به مدرسه برود آیا اتفاق مهمی می افتد؟
۱۰- به آنها انگیزه دهید
این کودکان وقتی تصمیم می گیرند کاری انجام دهند واقعا برای رسیدن به آن تلاش می کنند. بهتر است شما هم با استفاده از تشویق و پاداش انگیزه های آنها را تقویت کنید.