رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۱۰:۴۹:۰۴ ۲۰۲۴/۰۴/۱۲     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

تفسير نقاشي کودک کار بسيار دشوار و حساسي است که بايد توسط افراد با تجربه و متخصص انجام شود، اما دانستن بعضي اطلاعات مي تواند براي والدين مفيد باشد.
- اگر کودک نمي تواند خطوط را صاف رسم کند و هميشه خطوطي که به کار مي برد، موج دار و داراي شکستگي هاي ريز هستند، مي تواند نشانه ضعف هماهنگي حرکتي يا بي ثباتي عاطفي کودک باشد.
- اگر کودک به جاي کشيدن اشکال با خطوط، از خط تيره ( خطوط کوچک کنار هم) استفاده مي کند، مي تواند نشان دهنده عجولي يا پرخاشگري او باشد.
- وقتي کودک در صفحه اي که نقاشي مي کند بدون توجه به جاي اشيا در واقعيت، آنها را بدون نظم و ترتيب مي کشد؛ مثلا کوه را که اکثر بچه ها در بالاي نقاشي مي کشند او در پايين مي کشد و بقيه اجزاي نقاشي او نيز سر جاي خود نيستند مي توان گفت که کودک در يادگيري به مشکل بر مي خورد. البته براي کودکان ۵ تا ۷ ساله اين امر غيرعادي نيست ولي در کودکان با سن بالاتر نشانه بروز مشکل است.
-هنگامي که کودک در نقاشي خود از تصاوير بزرگ استفاده مي کند، مثلا يک آدمک در ميان نقاشي او نصف صفحه اش را مي گيرد و براي بقيه تصاوير جايي نمي ماند، نشان از برون ريزي عاطفي و يا اختلال عاطفي است.
- اندازه کوچک در نقاشي مثل تصاوير بسيار ريز از آدم ها و درخت ها و ... نشان از اضطراب، انزواطلبي، لاغر اندامي و ترسويي است.
- کودکاني که هميشه با خطوط بسيار نازک و کمرنگ نقاشي مي کنند، معمولا خجالتي، لاغر و انزوا جو هستند.
- وقتي در ترسيم خطوط، کودکي به دوباره کاري مي پردازد، يعني روي يک خط را چند بار بکشد و آن را کلفت کند يا به کارهاي اضافي دست بزند،‌ مثل کشيدن خطوط و نقطه هاي بي معني در ميان نقاشي مخصوصا زماني که از او خواسته مي شود شکل خاصي را بکشد مثل يک مربع، نشان از تحريک پذيري هيجاني و پرخاشگري است.
- اگر کودک قسمتي از نقاشي را که بد رسم شده است پاک کند و دوباره دقيق تر و درست آن را رسم کند،‌ نشان دهنده هوش عالي و قدرت پيشرفت کودک است.
- وقتي از کودک مي خواهيم يک تصوير مشخص را نقاشي کند؛ اگر از تصاوير ذهني اضافي و خودساخته در نقاشي استفاده کرد،‌ نشان دهنده اضطراب و ترس است يا گرفتار مشغله هاي ذهني خود است و عالم واقعيات را با عالم خيال در مي آميزد.
اگر کودک نقاشي اش را به کسي نشان نمي دهد،‌ نشان از نداشتن اعتماد به نفس و خجالتي بودن اوست يا احساس گناه از چيزي که کشيده است. اگر شما وقتي کودکتان نقاشي مي کشد،‌ او را سرزنش کنيد،‌ در واقع او را به نشان ندادن نقاشي اش به شما تشويق کرده ايد.
-اگر کودکي در هنگام نقاشي کشيدن بسيار زياد از پاک کن استفاده مي کند و تند تند کاغذ نقاشي اش را عوض مي کند،‌ به طوري که گاهي ممکن است خسته شود و همه نقاشي اش را پاره کند از نشانه هاي وسواس در کودک است.
- استفاده از يک رنگ هميشگي در نقاشي و کشيدن خطوط نامنظم و خط خطي و سريع را مي توان نشان از بي حوصلگي، لجبازي و بيش فعالي و پرخاشگري دانست.
- تکرار يک نقاشي خاص، مثل کشيدن يک گربه سياه و يا يک مرد ناشناس مي تواند نشان از يک راز پنهان در کودک باشد از چيزي که او را مي آزارد. در اين شرايط حتما بايد موضوع را پيگيري کنيد.
- نقاشي هايي که در آن موجودات ترسناک مثل ديو،‌ آتش، حيوانات وحشي درنده وجود دارد، به احتمال زياد حاکي از يک ترس پنهان يا آشکار در کودک است که بايد پيگيري شود.
- کودکي که هميشه در نقاشي کشيدن از ديگران کمک مي گيرد و خود نمي تواند بدون کمک گرفتن از کسي يک نقاشي را به طور کامل بکشد، به احتمال زياد يک شخصيت وابسته به ديگران دارد و بدون کمک ديگران نمي تواند کاري انجام دهد.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب