رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۳:۴۹:۲۱ ۲۰۲۴/۱۶/۱۰     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

مردان از ۳۵ سال به بعد و زنان از ۴۵ سال به بعد لازم است که هر ۵ سال یک بار میزان چربی خون خود را چک کنند. برای انجام تست غربال گری چربی خون، کلسترول تام، چربی خوب(HDL)، چربی بد(LDL) و تری گلیسیرید(چربی بد) را اندازه گیری می کنیم. کلسترول یک ماده واکسی و نرم است که در تمام قسمت های بدن شما یافت می شود. بدن شما به مقدار کمی کلسترول نیاز دارد تا به طور مناسب به کار خود ادامه دهد. کلسترول به بدن در ساختن هورمون ها، صفرا و ویتامین D کمک می کند. برای همین در خون حرکت می کند تا هر ارگانی که به آن نیاز دارد به راحتی در دسترس آن ارگان باشد. ولی کلسترول بیش از حد، رگ های شما را مسدود می کند و منجر به سکته قلبی یا سکته مغزی می شود. بعضی از چربی ها خوب هستند و بعضی ها بد هستند. چربی های بد هر چه پایین تر باشند بهتر است و چربی خوب هر چه بالاتر باشند. برای اندازه گیری چربی خون باید ناشتا آزمایش خون بدهید. برای این منظور از شب قبل از آزمایش، به مدت ۹ تا ۱۲ ساعت نباید هیچ چیزی بخورید یا بیاشامید یعنی از حداقل ۹ ساعت و حداکثر ۱۲ ساعت قبل می توانید شام و نوشیدنی بخورید و بعد از آن دیگر مجاز نیستید. البته فقط آب می توانید بیاشامید ولی نوشیدنی های دیگر مثل چای و قهوه و نوشابه را مجاز به استفاده نیستید. میزان کلسترول تام بیشتر از ۲۰۰ میلی گرم در دسی متر به معنی این است که شما خطر بیشتری برای انسداد رگ هایتان دارید و به دنبال آن خطر بیشتری برای بروز سکته قلبی و سکته مغزی، ... دارید. کلسترول تام اگر زیر ۲۰۰ باشد قابل قبول است و بین ۲۰۰ تا ۲۳۹ زیاد خوب نیستند و لب مرز هستند و مساوی یا بالاتر از ۲۴۰ بد است. گفتیم که ال دی ال چربی بد محسوب می شود. کار ال دی ال این است که کلسترول را به بافت های بدن حمل کند. هر چه میزان آن پایین تر باشد خطر سکته قلبی و سکته مغزی در شما کمتر است. میزان ایده آل ال دی ال کمتر از ۱۰۰ میلی گرم در دسی متر است. در مورد اچ دی ال که گفتیم چربی خوب است، کار اصلی این چربی این است که چربی های اضافه را در دیواره عروق در خود حل می کند و سپس آنها را به کبد حمل می کند و این چربی های اضافی در کبد به اجزاء کوچکتر شکسته می شوند و سپس به صورت صفرا از بدن دفع می شوند. حداقل مقدار اچ دی ال ۶۰ میلی گرم در دسی متر و بالاتر است. هر چقدر این چربی بیشتر باشد بهتر است و با بالا رفتن آن خطر سکته قلبی و سکته مغزی و انسداد عروق کمتر می شود. با کاهش وزن و یا ورزش منظم یا تغذیه مناسب میزان اچ دل ال بالا می رود. تری گلیسرید از نوع چربی بد است و بالا بودن آن خطر انسداد رگ ها از جمله رگ های قلب را بالا می برد. میزان ایده آل تری گلیسیرید کمتر از ۱۶۰ میلی گرم در دسی متر است و هر چقدر از این میزان ایده آل بالاتر باشد خطر بیشتری برای شما دارد.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب