كشاورزي هسته اي هيچ ارتباط خاصي با مقولات اورانيوم، غني سازي، سانتريفوژ، باز فرآوري و غيره ندارد، بلكه هر نوع فعاليت كشاورزي كه در آن به نوعي از ايزوتـوپ و راديـو ايزوتـوپ مسـتقيم و يـا غيرمستقيم استفاده كند، زير مجموعه كشاورزي هسته ای است. جالب است كه بسياري از مردم كشورمان در نواحي كويري نـه تنهـا از دسـتاوردهاي ايـن رشـته از فنـاوري هسـته در مزارعشان استفاده مي کنند بلكه از اين محصول برداشت و توليد مي كنند.
كاربرد انرژي هسته اي در بخش دامپزشكي و دامپروري
در حوزه ي دامپزشكي موارد مصرفي انرژي هسته اي عبارتنـد از تشـخيص و درمـان بيمـاري هاي دامي، توليد مثل دام، اصلاح نژاد دام ، تغذيه، بهداشت و ايمن سازي محصولات دامي و خوراك دام، كه در اكثر كشور هاي در حال توسعه استفاده دارد.
كاربرد انرژي هسته اي در بخش صنايع غذايي و كشاورزي
از كاربرد هاي فنـاوري هسـته اي در علـوم كشـاورزي مـي تـوان از جلـوگيري از جوانـه زدن محصولات غذايي مثل سيب زميني با استفاده از اشعه ي گاما، به تـاخير انـداختن زمـان رسـيدن محصولات، افزايش زمان نگهداري، كاهش ميزان آلـودگي ميكروبـي، ازبـين بـرد ن ويـروس هـاي گياهي و غذايي، طرح باردهي و جهش گياهاني چون گندم، برنج و پنبـه ، انبـار كـردن ميـوه هـا و ...كنترل و از بين بردن حشرات نام برد.
كاربرد انرژي هسته اي در پرتودهي مواد غذايي
یكي از مزاياي عمده استفاده از انرژي هسته اي، كاهش ميكروب هاي بيماريزا در مواد غـذايي است. پژوهشگران مركز تحقيقات و كاربرد پرتو فرآيند يزد وابسته بـه سـازمان انرژي اتمي ايران، همگام با محققان ساير كشورها به مطالعاتي براي دستيابي به تكنيـك ميكـروب زدايي مواد غذايي دست زده اند كه حاصل آن دستيابي به تكنيك كاهش آلـودگي هـاي ميكروبـي ادويه به وسيله پرتودهي با باريكه ۱۰مگا الكترون ولت است.
كاربرد فناوري هسته اي دردفع آ فات گياهي
براي حفظ محصولات كشاورزي از گزند آفات روش هاي مختلفي وجـود دارد ويكـي از ايـن روش ها، استفاده كردن از روش هسته اي يـا پرتـو تـابي بـا اسـتفاده از دانـش هسـته اي اسـت كـه تكنولوژي نسبتا جديدي است.