استخراج عصاره از گیاهان به روش هاي مختلفی انجام می گیرد که هر روش ممکن است بر راندمان استخراج و فعالیت آنتی اکسیدانی ماده حاصل اثر بگذارد. استخراج با روش هاي معمول به عنوان مثال خیساندن، نیاز به صرف زمان طولانی و مقدار حلال زیادي دارند؛ بنابراین نیاز به روش هاي استخراج جدید با زمان استخراج کوتاه تر، مصرف حلال آلی کمتر و ایجاد آلودگی کمتر، افزایش یافته است. فراصوت یکی از روش های نوین استخراج می باشد. در سال ۱۸۷۶ میلادی، فرانسیس گالتون برای اولین بار پی به وجود امواج فراصوت برد. گالتن با ساخت و آزمایش صوتی توانست اصواتی با بسامدی بالاتر از محدوده شنوایی انسان (فراصوت) تولید نماید. ساز و کار اصلی استخراج با امواج فراصوت به پدیده کاویتاسیون مربوط می شود. از این رو، تصور می شود استخراج با روش هاي جدیدي مانند استخراج به کمک فراصوت و مایکروویو، سبب افزایش نفوذپذیري حلال به داخل سلول هاي گیاهی، افزایش انتقال جرم، مصرف کمتر حلال، محافظت ویژه از ترکیبات ناپایدار در برابر حرارت و کاهش آلودگی محیط زیست می شوند. مثلا فراصوت اثر بهتري بر استخراج ترکیب هاي فیتوشیمیایی از چاي حتی در پایین ترین دما ،در مقایسه با تکنیک هاي معمولی عصاره گیری دارد. همچنین زمان کمتر استخراج و کاهش مصرف حلال از عوامل مهم کارآمدی روش فراصوت برای استخراج عصاره هستند. استخراج با کمک انرژی میکروویو برای اولین بار در سال ۱۹۸۶ برای استخراج نمونه های بیولوژیکی و آنالیز ترکیبات آلی استفاده شد. استخراج با کمک امواج میکروویو براساس جذب انرژى میکروویو توسط مولکول هاى قطبى ترکیبات شیمیایى است. انرژى جذب شده با ثابت دى الکتریک جسم متناسب است، که موجب چرخش دوقطبی در میدان الکتریکی می شود. بازده استخراج با کمک امواج میکروویو به خواص و حجم حلال، نسبت حجم حلال به ماده استخراجی، توان امواج میکروویو، مدت زمان پرتودهی، اندازه ذرات وضعیت ماده گیاهی و به خصوص ثابت دی الکتریک نسبی وابسته است. از مزایای استخراج به این روش می توان به زمان استخراج کوتاه تر، کاهش اندازه دستگاه استخراج، انتقال انرژی سریع تر، کاهش گرادیان حرارتی، کنترل آسان گرمایش نمونه، کاهش میزان حلال مصرفی، بهبود بازدهی استخراج، انجام فرایند به صورت اتوماتیک، ایجاد تلاطم در طی استخراج، سادگی انجام فرایند و هزینه کم می باشد.