خنديدن، تأثير زيادي بر سلامت و تندرستي دارد؛ تنش و استرس را كاهش می دهد، خلق و خوي را شاد می کند، خلاقيت و توانايي حل مسأله را بهبود می بخشد و موجب تجديد قوا مي شود. خنده، افراد را به يكديگر نزديك كرده و به استحكام روابط كمك ميكند خنديدن دسته جمعي، يكي از بهترين ابزارهای حفظ روابط بانشاط است و موجب تقويت ارتباط هيجاني مي شود، همچنین پيوندهاي ارتباطي را مستحكم می سازد. نشاط و شادي جمعي، موجب تقويت احساس دوستي و صميميت مي شود. افراد هميشه جذب شادي اشخاص خنده رو و بذله گو مي شوند زیرا خنده، شادي و بذله گويي، جزو هيجان هاي مثبت است كه ديگران را به خود جذب ميكند. شنيدن صداي خنده آغازگر فعاليت مغز و آمادگي جسمي و روحي براي پيوستن به جمع شادي است.
مزایای ارتباط نشاط آميز:
به اختلاف ها پايان مي دهد: بذله گويي و شوخ طبعي، اغلب موجب حل اختلاف ها و تجديدنظر در برخورد با مشكلات مي شود.
احساس آرامش می بخشد: خنده، خستگي را كاهش داده، به انسان انرژي مي دهد و زمينه را براي موفقيت هاي بيشتر فراهم مي سازد.
توانايي فرد در غلبه بر مشكلات را افزايش مي دهد: احساس شادي، رمز استقامت و پايداري است و فرد را در مقابل شكست ها و نااميدي ها مقاوم مي سازد.
خلاقيت را افزايش می دهد: خنده و بذله گويي، به انسان انرژي داده و ذهن را برای ایده های جدید، بازتر و تقویت می کند.
چگونه خنديدن را در خود تقويت كنيم؟
لبخند بزنيد: لبخندزدن، مقدمه خنديدن است و همانند خنده مسري است. پيشگامان خنده درماني معتقدند براي خنديدن، نياز به سوژه خنده دار نيست.
رويدادها را جذاب و شاد بشماريد: اگر در زندگي، همه چيز را شاد و مثبت ببينيد، آنگاه موانع خنده، شوخ طبعي و افكار منفي از بين مي رود.
به محض شنيدن صداي خنده، به طرف آن برويد: هرچند ممكن است خنديدن و لطيفه گويي در جمع خصوصي افراد صورت گيرد اما اگر شما به آن گروه بپيونديد، آنان خوشحال مي شوند چون افراد علاقه مندند خاطرات شيرين و بامزه خود را با ديگران درميان بگذارند تا فرصتي براي خنديدن مجدد به دست آورند. وقتي در محيط كار يا خانواده، صداي خنده مي شنويد، بگوييد: چي شده؟ به من هم بگوييد.
با افراد شاد و خوش مشرب ارتباط برقرار كنيد: افراد خوش مشرب، به راحتي به مشكلات زندگي مي خندند و در هر شرايطي موضوع خنده دار و بامزه اي مييابند.
به هنگام گفت و گو، مزاح را فراموش نكنيد: از افراد بپرسيد بامزه ترين اتفاق امروزشان چه بوده است؟ در اين هفته چطور؟ در زندگي شان چطور؟
به هنگام بذله گويي، سعيكنيد به همه خوش بگذرد: شوخ طبعي و بذله گويي، زماني به تقويت روابط كمك ميكند كه همه از آن لذت ببرند. به هنگام شوخيكردن، هميشه به حساسيت هاي ديگران توجه نمایید و اگر احساس كرديد كسي ناراحت و دلخور شده، شوخي را قطع كنيد چون موجب كاهش اعتماد به نفس و صدمه زدن به روابط مي شود.