رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۱۰:۰۷:۳۰ ۲۰۲۵/۱۰/۰۱     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

وسواس یک محتوای نفسانی به صورت فکر، خیال، میل، کشش و یا عمل است به همراه یک احساس اجبار درونی و مقاومت ناپذیر که اساس آن، هیجان فکری شد‏ید و درونی می باشد. این افکار و احساسات مزاحم و غیرارادی، در بخش خودآگاه ذهن، ظاهر شده و موجب بروز اضطراب می گردند.
دلایل بروز بیماری وسواس
- وراثت
- محیط و یادگیری
- فشارهای روحی و روانی و نداشتن محیط امن روانی ( به خصوص اگر فرد زیاد مورد بازخواست و یا ایرادگیری واقع شود). به طور معمول دیده شده در افرادی که عامل وراثت وجود دارد و در شرایط یادگیری نیز قرار داشته اند ( مانند وجود یک فرد وسواسی در خانواده)، باز علائم وسواس دیده نشده است. بنابراین مهمترین عامل، وجود فشارهای روحی و روانی و یا احساس فشار می باشد.
- احساس گناه و دشمنی نسبت به خود که به خود تنبیهی می انجامد. ( شستن ها و آب کشیدن ها، به طور معمول به نوعی، شستن از احساس گناه است.)
- تغییرات شیمیایی درون بدن تحت تاثیر برخی از ژن ها و یا کاهش برخی هورمون ها مانند سروتونین و آندروفین
- سخت گیری های دوران کودکی به خصوص سخت گیری های پاکیزگی قبل از دوسالگی
- از دست دادن محبت
- تحقیر کودک به خصوص سرزنش کردن، ایراد گرفتن و عیب جویی کردن همیشگی از او. امکان دارد فرد در دوران کودکی یا نوجوانی، دچار مشکل نشده باشد ولی بعد از ازدواج یا وارد شدن به محیط کار، این تحقیرها، سرزنش ها و انتقادها برای او شروع شده باشد.
- ترس ها: ترس از دعوا، جدایی، طرد شدن، تایید نشدن، مورد انتقاد واقع شدن، آبروریزی، سرزنش شدن، بیمار شدن
- کم شدن ارتباط باخداود و عدم غلبه بر شیطان و وسوسه هایش
- کمرویی و عدم اعتماد به نفس، حساس و زودرنج بودن و مهرطلبی ( فرد برای جلب رضایت دیگران، فشار زیادی را تحمل می کند).
درمان
براساس تحقیقات ۳۰ تا ۴۰ درصد افراد مبتلا، بدون گرفتن کمک جدی بهبود می یابند، ۴۰ تا ۵۰ درصد با کمک دارودرمانی و مشاوره بهبود می یابند و تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد مبتلایان، بهبود جدی نشان نمی دهند. البته با انجام مدیتیشن های روزانه، نه تنها بیماری وسواس، بلکه تمام بیماری های دیگر نیز به دلیل فعال شدن انرژی الهی شفای درونی، خود به خود درمان می گردند. فکر یا عمل وسواسی تحمیلی، همراه با مقاومت و چسبنده، برخلاف میل بیمار و بیهوده می باشد. 

چگونه افکار خود را کنترل کنیم
- تکنیک کش: هرگاه فکری مزاحم داشتید و یا برای انجام کاری غیرضروری، اجبار احساس کردید، کشی را که به مچ دست تان بسته اید محکم بکشید.
- تکنیک حبس نفس: در زمان بروز افکار و اعمال مزاحم، نفس خود را حبس کنید.
- تکنیک توقف فکر: در زمان بروز یک فکر یا عمل مزاحم، بلند به خود بگویید: دیگه نمی خوام به تو فکر کنم.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب