از طریق خوددرمانی می توان وسواس را درمان کرد. راهکارهای خوددرمانی ارائه شده در زیر، اگر به صورت صحیح انجام شود، می تواند هورمونها را تغییر داده و میزان سروتونین و آندورفین خون که هورمون های شادی آور، انرژی زا، رضایت آور، ترمیمکننده زخمها و بیماریها، تسکین دهنده دردها، آرامش بخش، بالابرنده اعتمادبه نفس و کاهنده اضطراب هستند را افزایش دهد.
- پیاده روی: دستکم روزی نیم ساعت پیاده روی تند.
- در هوای باز و در طبیعت بودن: به طور حتم سعی شود مدتی از روز را در معرض هوای آزاد و در طبیعت قرارگیریم.
- ورزش: انجام هرگونه ورزش به خصوص ورزش های مدیتیشن و یا یوگا دستکم ۱۵ تا۲۰دقیقه در روز.
- (رفتاردرمانی )تکنیک مواجهه یا غرقه سازی: سعی شود در طول روز، آن فکر وسواسی که بیش از همه آزارمان می دهد را آن قدر در ذهنمان مرور کنیم و شدت دهیم تا سطح اضطرابمان کاملا بالا رود و یا اگر وسواس شست و شو داریم، لباسی را به عمد نجس کنیم و بپوشیم تا حالمان بد شود آن گاه به خود بگوییم: دیدی طوری نشد؟ و فوراً یک مدیتیشن انجام دهیم تا دوباره آرام بگیریم. پس از آن، به خود یک امتیاز بدهیم که من توانستم. وقتی تعداد این امتیازات در طول روز یا هفته زیاد شد، برای خود یک هدیه بخریم و جایی در معرض دید قراردهیم تا همیشه یادمان باشد که ما توانستیم و به همین شکل، ادامه دهیم.
- رفتاردرمانی (تکنیک حساسیت زدایی): هر بار که برای نمونه نیاز به شستن، آب کشیدن و یا حتی شمردن داشتیم، چند ثانیه صبر میکنیم و بعد آن کار را انجام می دهیم و به خود می گوییم:۳ ثانیه توانستم آن را به تعویق بیندازم. و در روزهای بعدی، سعی میکنیم این زمان را طولانی تر کنیم. بدین شکل پس از مدتی، کنترل امور را به دست خواهیم گرفت.
- از خود فراروندگی: خود را به کاری مفید، مثمرثمر و خیر، مشغول کردن.
- انجام مراسم دینی و مذهبی: انجام عبادتها و گفتن ذکر، در از بین بردن غیرارگانیک های منفی، بسیار مؤثر است.