شواهد علمی نشان می دهد زوج هایی که در زندگی شان، روابط عاشقانه پایداری جاری است، از سلامت جسمی و روحی- روانی به سزایی برخوردارند. در ادامه به برخی از اثرات عشق حقیقی بین زوج ها، روی سلامت بدن که توسط تحقیقات علمی به اثبات رسیده، اشاره می کنیم.
- مراجعه کمتر به پزشک
تحقیقات ثابت کرده اند که وجود روابط عاشقانه در زندگی زناشویی، موجب ابتلای کمتر زوج ها به بیماری می شود چرا که زوج های دارای رابطه عاشقانه با یکدیگر، بیشتر مواظب سلامت هم هستند.
- کاهش فشار خون
زوج های دارای روابط عاشقانه، از فشار خون بهتری برخوردارند، در حالیکه نوسانات فشارخون در افراد فاقد این روابط، بیشتر است.
- اضطراب کمتر
محققان از مغز افرادی که در زندگی زناشویی دارای روابط عاشقانه بودند، تصاویر ام آر آی گرفته و مشاهده کردند که در زندگی این افراد، قسمت هایی از مغز که موجب ایجاد اضطراب و دلهره می شود، دارای فعالیت کمتری است.
- کنترل طبیعی درد
طبق تحقیقات دانشمندان، قسمتی از مغز که موجب کنترل درد می شود، در زوج های دارای روابط عاشقانه فعال تر است.
- تقویت سیستم ایمنی و کاهش ابتلا به بیماری ها
وجود روابط عاشقانه در زندگی زناشویی، موجب افزایش قدرت دفاعی بدن می گردد. محققان به این نتیجه رسیده اند که زوج های دارای روابط عاشقانه، در مواجهه با ویروس سرماخوردگی و آنفلوآنزا، کمتر از سایرین به این بیماری ها مبتلا می شوند.
- بهبود سریع تر زخم ها و بیماری ها
محققان روی منطقه محدودی از پوست افراد مورد مطالعه، جوش هایی را ایجاد کردند و سپس روند بهبود جوش ها در افرادی که تازه ازدواج کرده بودند، ۲ برابر افرادی بود که مجرد و فاقد روابط عاشقانه بودند.
- طول عمر بیشتر
تحقیقات نشان داده است که میزان مرگ و میر در افرادی که ازدواج کرده اند به میزان ۵۸ درصد کمتر از افرادی است که هرگز ازدواج نکرده اند.
- زندگی شادتر و راحت تر
شاد بودن بیش از این که به میزان درآمد اعضای خانواده وابسته باشد، به میزان صمیمیت و کیفیت رابطه آنان وابسته است. همچنین شواهد دیگری نیز وجود دارد بر این مبنا که وجود عشق در خانواده، موجب افزایش قدرت اقتصادی می شود.