صاحب نظران علوم اعصاب، بر این باورند که به بطور معمول، انسان فقط از ۵ تا ۱۰ درصد توان ذهن خویش استفاده می کند و هیپنوتیزم، حالت متمرکزی از توجه است که به ما این امکان را می دهد تا از توانایی و قدرت ذهن خود، بهره بیشتری ببریم. روش های مختلفی برای افزایش بهره وری ذهن وجود دارد که مراقبه (مدیتیشن)، یوگای ذهنی و خود هیپنوتیزم از آن جمله اند. در ادامه مهمترین عوامل موفقیت در آزمون های بزرگ مانند کنکور سراسری، نقش هیپنوتیزم و خودهیپنوتیزم را بیان می کنیم.
- اعتماد به نفس
اولین شرط برای موفقیت ،اعتماد به نفس است. کسی که اعتماد به نفس ضعیفی دارد، توانایی های خود را کمتر از واقعیت ارزیابی می کند لذا هنگام برنامه ریزی برای مطالعه، خود را دست کم می گیرد. با استفاده از تکنیک قدرتمند تقویت ایگو می توان اعتماد به نفس را به گونه ای بالا برد که شخص، خود را لایق کسب موفقیت بداند.
- انگیزه
به کمک هیپنوتیزم می توان با نفوذ به اعماق ذهن ناخودآگاه، فرد را برای تلاشی پرثمر مهیا نمود. با استفاده از تلقینات هیپنوتیزمی می توان با دستکاری ناخودآگاه، انگیزه را ایجاد و تقویت نمود. بدین ترتیب فرد بدون نیاز به فشار دیگران، با رغبت و جدیت برای موفقیت تلاش می کند.
- پشتکار
اگرچه هنوز بعضی تصور می کنند که افراد دارای هوش بالاتر، در تحصیل هم موفق ترند اما براساس تحقیقات، این میزان پشتکار است که افراد پیروز را از شکست خورده ها متمایز می سازد. هیپنوتیزم با تاثیر مستقیم بر ذهن ناخودآگاه و تقویت پشتکار، فرد را برای یک موفقیت بزرگ آماده می سازد.
- تمرکز
مطالعه بدون تمرکز کافی، آب در هاون کوبیدن است. تمرکز به ذهن اجازه می دهد تا آنچه را دریافت می کند، ادارک و ثبت نماید. کودکان با یک ذره بین نور خورشید را روی ورقه ای از کاغذ متمرکز می کنند و باعث سوزاندن کاغذ در آن نقطه می شوند. هیپنوتیزم را می توان مانند یک ذره بین روان شناختی دانست که با متمرکز نمودن نیروهای ذهنی، بالاترین بهره وری را فراهم می سازد.
- حافظه
با تقویت هیپنوتیزمی حافظه، کدگذاری اطلاعات جدید ( مانند مطالب درسی) را می توان بهتر و موثرتر انجام داد. تکنیک قدرتمند خودهیپنوتیزم، این امکان را به فرد می دهد که در هر دو مرحله کدگذاری و کدگشایی اطلاعات، بهتر عمل کند؛ بنابراین هم مطالب را بهتر به خاطر می سپارد و هم آنها را بهتر به یاد می آورد.
- آرامش
به کمک تکنیک های تصویرسازی هیپنوتیزمی، می توان فرد را پیش از حضور فیزیکی در روز آزمون، به طور مجازی در موقعیت امتحان قرار داد؛ بدین ترتیب شخص می تواند با تمرینات ذهنی مناسب بر اضطراب امتحان غلبه کند.