آبگوشت غذای اصیل ایرانی است که در همه نقاط ایران طرفداران خاص خودش را دارد و با داشتن گوشت قرمز و نخود منبع خوبی برای پروتئین است که البته با سبزیجات و دوغ بر سر سفره تزئین می شود. این غذا برای کوکان که در سن رشد قرار دارند بسیار مناسب بوده و از طرفی با توجه به نرم بودن این غذا، سالمندان هم به آن علاقه فراوانی دارند و هم از لحاظ تغذیه ای برای آنها بسیار مفید است.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت سنتی
_گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
_نخود ۱ پيمانه
_رب گوجه ۲ قاشق غذاخوری
_نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری
_نمک و زردجوبه به میزان لازم
_پیاز ۱ عدد متوسط
_سیب زمینی ۵ عدد متوسط
_مغز لیمو ترش ۱ عدد
طرز تهیه آبگوشت سنتی
ابتدا گوشت گوسفندی را داخل دیگ قرار داده و یک عدد پیاز پوست کنده سالم با نخودی که از شب قبل خیس کرده ایم و آب آن را چند بار خالی کرده ایم تا نفخ آن گرفته شود را به گوشت داخل دیگ اضافه می کنیم و به مدت ۲ ساعت می پزیم. سپس گوشت، رب، نعنا، زردجوبه و نمک را با هم تفت می دهیم. بعد دنبه گوشت را با رب گوجه می کوبیم، به حدی که کاملاً نرم شود؛ سپس آن را به مخلوط گوشت اضافه می کنیم و مجدد در دیگ را بسته به مدت ۱ساعت می گذاریم تا خوب جا بیفتد. حال سیب زمینی ها را اضافه می کنیم تا بپزد. برای اینکه سیب زمینی ها له نشود، مغز لیمو را به آبگوشت اضافه می کنیم و می گذاریم تا خوب جا بیفتد. حال آبگوشت آماده سرو می باشد.