دانشمندی به نام فينكل اِشتاين در يك پژوهش جديد نشان داد كه استفاده از هيپنوتیزم در دندانپزشكي، نه تنها موجب تن آرامي عمومي، جلب همكاري بيشتر و کاهش ترس می شود، بلكه می تواند موجب کنترل ترشح بزاق، کاهش تهوع، کاهش خونريزي و بهبود نشانه های مربوط به مشکلات مفصل فكي-گيجگاهي نیز گردد. در این پژوهش آمده كه استفاده از هيپنوتیزم، زمان لازم براي انجام عمليات دندان پزشكي را نیز كاهش می دهد. خوشبختانه اغلب فواید هیپنوتیزم، با یک خلسه سبک هیپنوتیزمی قابل دستیابی ست؛ بنابراین وقت زیادی را اشغال نخواهد کرد.
مهمترین موارد استفادهی هیپنوتیزم در دندانپزشکی:
۱- ایجاد آرامش عمومی و تن آرامی (ریلکسیشن):
تعداد زیادی از مردم قادر نیستند به خوبی آرامش خود را در مطب های دان پزشکی حفظ کنند. ایجاد خلسه هیپنوتیزمی این امکان را به فرد می دهد که با آرامش کامل و حتی بدون احساس حضور در مطب، درمان های لازم را دریافت نماید.
۲- کنترل واکنش تهوع در خلال دندان پزشکی:
بسیاری از بیماران به ویژه هنگام درمان دندان های خلفی و یا در زمان انجام قالب گیری، دچار حالت تهوع می شوند. این واکنش، مانع بزرگی برای ادامه درمان است. با برخی روش های مؤثر هیپنوتیزمی مانند ایجاد بی حسی در کام و حلق، می توان این مانع را به خوبی رفع نمود.
۳- کاهش نگرانی و ترس:
کودکان و نوجوانان، ترس فراوانی از نشستن روی صندلی (یونیت) دندان پزشکی دارند. با استفاده از هیپنوتیزم می توان این ترس را به طور کامل از بین برد.
۴- ایجاد بی حسی و بی دردی:
افرادی که از تزریق آمپول بی حسی ترس دارند می توانند با هیپنوتیزم بی دردی بدون استفاده از داروی بی حسی را تجربه کنند.
۵- کنترل و کاهش خونریزی:
تلقینات مستقیم هیپنوتیزمی با تأثیر بر مراکز مغزی کنترل قطر عروق، به سرعت و به خوبی خونریزی را کنترل می کند.
۶- کنترل ترشح بزاق و ایجاد انجماد عضلانی:
با تلقینات مناسب هیپنوتیزمی می توان ترشح بزاق را به خوبی تحت کنترل درآورد و همچنین موجب تثبیت و انجماد عضلات فک در وضعیت مطلوب درمان شد. این حالت که «کاتالپسی» نامیده می شود، به دندان پزشک امکان می دهد به راحتی درمان خود را تا انتها ادامه دهد.
۷- درمان دندان قروچه:
دندان قروچه علامتی از اضطراب است؛ در این صورت، هیپنوتیزم با کشف و درمان اضطراب زمینه ای، می تواند به خوبی دندان قروچه را برطرف نماید.