رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۱:۵۰:۰۷ ۲۰۲۴/۲۶/۱۱     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

افسردگی نوعی اختلال شایع روانی است که تغذیه در بروز، پیشگیری و درمان آن نقش دارد. بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۰ افسردگی از نظر باري که به جامعه تحمیل می کند، چهارمین رتبه را در بین بیماري  داراست. در کشور ما نیز جزو ۷ علت اول بار بیماری و ناتوانی در سنین مختلف به شمار می رود. بر اساس مطالعه ملی بیماری ها و آسیب ها در ایران، افسردگی، سومین مشکل سلامتی کشور است. از علل ابتلا به این بیماری می توان به عوامل ارث، تغییرات شیمیایی مغز، از دست دادن والدین در کودکی و حوادث ناخوشایند زندگی، عوامل روان پویایی، بیماری های جسمی مختلف، استفاده از بعضی داروها و سوء تغذیه اشاره نمود. در این راستا رژِیم غذایی نیز می تواند در بروز افسردگی موثر باشد. کسانی که دچار افسردگی هستند غالبا تغذیه نامناسبی دارند و از این جهت در معرض خطر هستند. تغذیه نادرست می تواند در تشدید، شیوع و مدت افسردگی تاثیر بسزایی داشته باشد. تحقیقات نشان داده است ویتامین D، مکمل روی و ویتامین B۹ برای درمان افسردگی در بزرگسالان موثر است. تحقیقات در ژاپن نشان می دهد که رژیم سالم ژاپنی که مشخصه آن دریافت بالای میوه و سبزی، قارچ و محصولات سویا است با کاهش علائم افسردگی همراه است. همچنین تحقیقات نشان داده است که رژیم حاوی دریافت بالا از ماهی، ماکیان، لبنیات کم چرب و پرچرب، قهوه، میوه، مغزها، آب میوه، چربی ها و نوشابه ها با شانس ابتلای کمتر به افسردگی در زنان ارتباط دارد و در مردان علائم روانی افسردگی با دریافت ناکافی رژیم سبزی و ماهی و گوشت همراه است. بطورکلی رژیم غذایی سالم از بروز علائم افسردگی تا حد زیادي جلوگیري می کند. مکانیسم اصلی کاهش احتمال افسردگی توسط رژیم سالم: -۱ رژیم سالم حاوي تریپتوفان فراوان است (پیش ساز سروتونین) ،۲ - رژیم سالم سرشار از ترکیبات امگا۶ و امگا ۳ است که هر دو در مسیرهاي ضد التهابی نقش دارند، -۳ رژیم سالم حاوي اسید فولیک بالا است (افسردگی با سطح پایین اسید فولیک همراه است) ،۴ - افزایش هموسیستئین بدن با افزایش متیونین همراه است که اس- ادنوزیل متیونین در انتقال دهنده هاي عصبی نقش اساسی دارد.

بطور کلی می توان گفت، دریافت بالای ماهی و زیتون به همراه آجیل باعث کاهش ۲۰- ۳۰ درصدی افسردگی می شود و رژِیم های کم چرب حاوی میوه و سبزی و ماهی با کاهش خطر افسردگی در زنان و مردان همراه است.

 

 

 

 

 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب