کودکانی که بیش فعال هستند، مدت زمان کوتاهتری بازی می کنند، از نظر مهارتهای اجتماعی مشکل دارند و رفتارهای متناقضی از خود نشان می دهند . چنین کودکانی به راحتی حواسشان پرت می شود. مشکلات مربوط به مدرسه دارند، انگیزه کمی برای پیشرفت دارند، توسط دوستانشان طرد می شوند و از اعتماد به نفس پایین رنج می برند. تحرک زیاد این کودکان نه تنها خود آنها را بلکه اطرافیان، همکلاس ها، اولیای مدرسه را دچار مشکل می کند. والدین تمایل دارند از رویکرد فرزندپروری منفی و کنترل بیشتر بر رفتار کودک استفاده کنند و به دلیل رفتار نامناسب فرزندان خود، تنبیهات زیادی را اعمال کنند. اگر این مشکل حل نشود، می تواند منجر به بدتر شدن وضعیت کودک و بدتر شدن رابطه بین والدین و فرزند شود.
چه عواملی منجر به بروز مشکل بیش فعالی در دانش آموزان می شود؟
از دلایل بروز مشکل در این دانش آموزان می تواند سیگاری بودن پدر، نارس بودن کودک زمان تولد، استفاده نکردن از شیر مادر، حساسیت و وسواس ما در خانواده پرجمعیت و حمایت پدر، کتک زدن و سرکوب بیش از حد مادر باشد.
راهکارهای تدریس به دانش آموزان بیش فعال
دانش آموزان بیش فعال با روش های عملی و فعال، بهتر یاد می گیرند تا با روش سخنرانی معلم و چون معمولا از داستان لذت می برند؛ بخصوص اگر این داستانها مربوط به خودشان باشد و به صورت مهیج و تخیلی یا طنز گونه ارائه گردد، آنها را وادار می کند تا فکر کردن را تمرین کرده و با تقویت ارزشهای اخلاقی و خود آگاهی، مسیر زندگی خود را متحول سازند. از آنجا که کودکان ببش فعال دارای شجاعت نسبی بیشتری نسبت به بچه های دیگر هستند، معلم می تواند از این موضوع بهره برداری کرده و شجاعت فکری، بازنگری و اصلاح کودک توسط خودش را افزایش دهد. تمرین و ممارست در درست سؤال کردن، دلیل آوردن و دلیل خواستن می تواند سعة صدر این کودکان را بالا برده و آرامش آنها را به همراه داشته باشد. این دانش آموزان، در یادگیری از راه دیدن و لمس کردن وضعیت بهتری دارند. از حرکت دست و چهره و وسایل کمک آموزشی برای تدریس و تفکر او استفاده کنید. تا حد امکان درس را مفرّح تدریس کنید، زیرا علاقمند ی کودک به درس، مانع تشد ید کم توجهی او خواهد شد.