رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۱۰:۳۹:۳۷ ۲۰۲۴/۲۴/۱۱     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

کودک همسری پدیده ازدواج زودهنگام کودکان در ایران از انواع ازدواج می باشد که حداقل یکی از طرفین کمتر از ۱۸ سال سن داشته باشند.

تاثیرات بد کودک همسری:

ناتمام ماندن دوران کودکی
جدا شدن از دنیای کودکی و به طور ناگهانی ورود به دنیای بزرگسالی و زناشویی یکی از بزرگترین آسیب هایی است که گریبانگیر کودک همسران می شود. کودک از فضای کودکی دور می شود و ازدواج سبب جدایی او از خانواده، دوستان و از دست دادن حمایت مستقیم آنان می گردد و همچنین عدم تعامل با همسالان و دور شدن از فضای اجتماع را به همراه دارد و ثمره ی آن از دست دادن فرصتهای رشد و تکامل فردی است.
عدم حق انتخاب و تصمیم گیری
نداشتن قدرت انتخاب و تصمیم گیری از همان ابتدا در زندگی کودک همسران وجود دارد و حتی با گذر زمان و افزایش سن نیز تغییری در مناسبات قدرت در خانواده ایجاد نمی شود. گویی که ترس و مطیع بودن و واگذاری حق تصمیم گیری به مرد، در وجود کودک تثبیت می شود.
ترک تحصیل
بازماندن از تحصیلات پیامد دیگر ازدواج کودکان است؛ اکثر دختران پس از ازدواج اقدام به ترک تحصیل می کنند. در تحقیقی که در خصوص تاثیر ازدواج زودهنگام بر ترک تحصیل زنان جوان ایرانی صورت گرفته بود نشان داد که ۵۶ درصد از زنان متاهل بین ۱۰ تا ۱۹ سال، علت ترک تحصیل خود را ازدواج بیان کرده اند.
نداشتن مهارت در تربیت فرزند
فرزندآوری ناخواسته و بدون برنامه ریزی از دیگر پیامدهای ازدواج کودکان است. عدم آگاهی از مسائل جنسی و زناشویی و عدم استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری منجر به بارداری های ناخواسته ی کودک - همسران می گردد که در تجارب اولیه منجر به سقط می گردد و پس از آن نیز با بارداری های مجدد همراه است. عدم آمادگی برای مادر شدن و فرزند پروری در طول تربیت فرزند تاثیر خود را باقی می گذارد و موجب عدم ارتباط مناسب بین مادر و فرزند می شود.
نارضایتی زناشویی و خیانت
نارضایتی مذکور در تمام ابعاد زندگی تاثیر خود را می گذارد و کراهت و بیزاری زن از همسرش را به دنبال دارد. در غالب موارد این انزجار و نفرت ، چه از جانب مرد و چه از جانب زن به خیانت می انجامد.
طلاق
کودک بدون آنکه به بلوغ فکری برسد وارد زندگی متاهلی شده و در ایفای نقش ها و انجام مسئولیت های زندگی درمانده شده و توانایی اداره ی زندگی را از دست می دهد و در نهایت طلاق را چاره ی کار می بیند.
 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب