تاثیرات متاورس همیشه به صورت مثبت نخواهد بود. متاورس در کنار مزایا و امکانات مثبتی که دارد، می تواند تاثیرات منفی و مخربی هم بر سبک زندگی و جوامع داشته باشد که در ادامه به آنها اشاره می گردد.
- جعل هویت
می توان تصور کرد که در آیندهای نه چندان دور، مدیران تجاری شرکتها به جای تماسهای «زوم» و جلسات ویدئویی، در جلسات برگزار شده با واقعیت مجازی در فراجهان شرکت کنند. هر فرد شرکت کننده در چنین جلسه ای از طریق یک آواتار که نماینده تجسمی او است شرکت خواهد کرد . اما چگونه می توان اطمینان داشت که هر شخصی که با آواتاری در جلسه شرکت کرده است در واقع همان شخصی است که مدعی است؟ ممکن است یک فرد مهاجم با هدفی شوم خود را به جای فرد دیگری در چنین جلسه ای جا بزند.
- حذف لذت های فیزیکی دنیای واقعی
در متاورس شما هر آنچه را که بخواهید و به هر جایی که مدنظرتان باشد در کمترین زمان ممکن دسترسی خواهید داشت و این یعنی تجربه نکردن بسیاری از لذت ها که تاکنون تجربه می کردید. مثال در زندگی واقعی شاید یکی از لذت ها در هنگام سفر دیدن مناظر و مسیر سفر بوده که این در متاورس دیگر قابل دست یافتن نیست چرا که در حد ثانیه به دورترین مکانهای موردنظرتان سفر خواهید کرد یا مثال لذت تعمیر یک وسیله قدیمی، درس دادن و بازی کردن با بچه ها، تمیز کردن محیط زندگی، ورزش صبحگاهی، قدم زدن های شبانه با دوستان و بسیاری از لذت های دیگر که در متاورس حذف شده است
- بزهکاری های نوین
امروزه برخی از شرکتها درگیر جمع آوری غیرقانونی سرمایه، کالاهبرداری و گمانه زنی در حوزه املاک مجازی هستند. رایج ترین شکل کلاهبرداری شامل پروژه های یکپارچه سازی با فناوری بالا، مانند پشتیبانی از هوش مصنوعی و واقعیت مجازی است. این پروژه ها اغلب سرمایه گذاران را با وعده سود بالا جذب می کنند، سپس کلاهبرداران با بودجه سرمایه گذاران فرار می کنند. دومین شکل رایج کلاهبرداری های متاورس، پروژه های بلاک چینی است، که در آن کلاهبرداران وعده سود بالایی برای سرمایه گذاری در توکن بازی ها می دهند و اغلب پس از رسیدن به هدف تعیین شده، با پول فرار می کنند. روش دیگری که چنین پروژه هایی از آن استفاده می کنند، شامل افزایش قیمت صوری املاک و مستغلات متاورس برای ایجاد طمع بین کاربران است.
نگرانی دیگر شنود و استراق سمع آواتارهای نامرئی است. تبهکاران آینده ممکن است راهی پیدا کنند که حضور خود را در فراجهان، نامرئی نمایند و از این طریق با حضور نامحسوس در جلسات مهم، اقدام به جاسوسی کنند. نگرانی دیگر در این فناوری هویت افراد است. هنگامیکه از آواتارها برای احراز هویت استفاده می شود، ممکن است فرد و اطلاعات شخصی وی کپی، سرقت، حذف یا دستکاری شود. هرچند احراز هویت بیومتریک ممکن است راه حلی برای این چالش ها باشد، اما احتمال وقوع کلاهبرداری های دیگر در این فضا همچنان وجود دارد.
- مشکلات روانشناختی
از آنجا که متاورس با کمک فناوری های غوطه ور شدن در فضای مجازی (واقعیت افزوده و واقعیت مجازی) توسعه می یابد، این امر ممکن است روی نوجوانان تاثیر منفی بگذارد و اعتیادآور باشد. بازی هایی که با هدست های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده انجام می شوند، ممکن است به افسردگی، تنها شدن فرد یا خشونت و آزار به خود منجر شود.