تلاش براي كاهش آسيب عضلاني از طريق مصرف مكمل هاي تغذيه اي اقدام جديدي نمي باشد. بنابراين مصرف مكمل هاي تغذيه اي ممكن است در نگهداري سطوح آدنوزين تري فسفات و جلوگيري از آسيب عضلاني مؤثر باشد. يكي از مكمل هايي كه اكنون زياد مورد توجه ورزشكاران قدرتي و سرعتي قرار گرفته است. نوشيدني هاي طبيعي از جمله آب گوجه فرنگي است كه بخاطر تركيبات با ارزش غذايي ورزشكاران را در رسيدن به اهداف خود كمك خواهد كرد. گوجه فرنگي به عنوان يكي از مهمترين محصولات كشاورزي در جهان و يكي از غني ترين منابع كاروتنوئيدها از جمله ليكوپن شناخته شده است. گوجه فرنگی یکی از پرمصرف ترین سبزیجات در سراسر جهان است و محتواي بسياري از اجزاي مفيد، از جمله قندها، اسيدهاي آمينه مواد معدني، ويتامينها، و ليكوپن آنتي اكسيدان است به اين ترتيب، از گوجه فرنگي مي توان انتظار كاهش خستگي از طريق مكانيسم هاي متعدد از جمله قليايي كردن محيط را داشت. گزارش شده كه مصرف آب گوجه فرنگي قبل از تمرين، خستگي ناشي از ورزش را كاهش می دهد. گوجه فرنگي با چربي و كالري كم، كلسترول آزاد، منبع خوبی از فیبر و پروتئین است و نیز غنی از ویتامین آ و ث، بتاکاروتن، پتاسیم و لیکوپن، آنتوسیانین، اسکوربیک اسید، فنول های کل، گلیکو آلکالوئید و سطح پایین از کاروتنوئیدها است. بررسی ترکیبات گوجه فرنگی رسیده، گلوکز، فرکتوز، ساکارز و تقریبا تمام آمینواسیدهای اصلی به استثنای ترپتوفان وجود دارد. اسید آلی اصلی و عمده موجود در گوجه فرنگی، اسید سیتریک است. گوجه فرنگی گرچه دارای اسید سیتریک است، اما بدن را قلیایی می کند قابل توجه است که بدانید، ماده ای سمی به نام سولانین در گوجه فرنگی سبز و نارس وجود دارد که خوردن آن موجب مسمومیت می شود و دل پیچه، اسهال و باز شدن مردمک چشم را ایجاد می کند. گوجه فرنگی به دفع اسید اوریک کمک می کند. تحقیقات نشان می دهد که مصرف آب گوجه فرنگی قبل از تمرین و یا در طول یک جلسه تمرین می تواند افراد بیشتری را تشویق به ترکیب یک رژیم و ورزش منظم در برنامه روزانه خود کند.
field_video