دختر بچه ها اغلب از عروسکی که خود آنها با پارچه و یا کاموا درست می کنند، خیلی بیشتر از عروسکی گران بها که برای آنها می خریم خوششان می آید و دوست دارند با آن بازی کنند. وقتی برای یک کودک یک قایق اسباب بازی می خریم، وی را از لذت ساختن قایق با قطعات چوب یا آکاسیف به دست خودش محروم می سازیم. والدین باید توجه داشته باشند که علاوه بر تهیه و خرید اسباب بازی های مناسب، سعی کنند با در اختیار قرار دادن ابزارهایی، مانند قیچی و وسایل اضافی و دورریختنی همانند درپوش نوشابه، قوطی خالی کبریت و مجلات و روزنامه ها، زمینه سازندگی، خلاقیت، ابتکار، نوآوری و سرگرمی کودک را فراهم سازند. ساختن اسباب بازی فواید زیادی برای کودکان دارد که در ادامه آنها را بیان می کنیم.
- وقتی کودک چیزی می سازد، حس اعتماد و اطمینان به خود در وی افزایش می یابد و سبب رشد اعتماد به نفس کودک می شود.
- ذوق و استعداد هنری کودک پرورش می یابد.
- هماهنگی فکر و چشم و دست او تقویت می شود و پرورش می یابد.
- انرژِی عصبی و روانی و حس کنجکاوری وی جهت صحیحی می یابد.
- نیروی مشاهده کودک را دقیق می سازد.
- موجبات رشد و پرورش قوه خلاقیت، ابتکار و سازندگی کودک را فراهم می سازد.
- موجب شکوفایی استعدادهای بالقوه کودک می شود و او، بدین وسیله، به توانایی ها و ضعف های خود پی خواهد برد.
- تماس کودک را با طبیعت زیاد و او را با قوانین طبیعت آشنا می سازد.
- کودک، با ساختن اسباب بازی و چیزهای دیگر، به مفاهیم بسیاری، از قبیل: بالا، پایین، عقب، جلو، بزرگ، کوچک، متوسط، سنگین، سبک، زیر، روی، داخل، خارج و هندسی پی خواهد برد.
والدین دقت کنند که وقتی کودکان در حال ساختن اسباب بازی و یا چیزهای دیگر هستند، دخالت آنان در کارهای کودکان هر اندازه کمتر و غیر مستقیم باشد، بهتر است. چنانچه کودک از والدین تقاضای راهنمایی و کمک کرد، آنان باید با تشویق و راهنمایی های کوتاه و واضح و در همان حد خواسته کودک، او را راهنمایی کنند و از توضیحات اضافی خودداری ورزند. دخالت بزرگترها به هنگام ساخت اسباب بازی، کودکان را عصبانی و یا وابسته می کند. در هر صورت به استقلال فکر و حس اعتماد به نفس کودکان آسیب می رساند.