رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۴:۳۵:۴۶ ۲۰۲۲/۳۰/۱۱     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

اغلب پوشش هایی که برای حفظ  و بسته بندی مواد غذایی استفاده می شوند، از مواد پلاستیکی سنتزی ساخته شده اند. اما به دلایل زیستی، اخیرا توجه به پوشش های با قابلیت زیست تخریب پذیر معطوف گردیده است. در این میان ژلاتین به طور گسترده به دلیل توانایی تهیه فیلم یکنواخت به عنوان یک پوشش و تناسب به عنوان یک پوشش خارجی برای محافظت غذا در برابر خشکی، نور و اکسیژن مورد بررسی قرار گرفته است. اخیرا ژلاتین با منبع ماهیان دریایی، به عنوان جایگزین ژلاتین پستانداران مورد توجه قرار گرفته است. ویژگی های فیزیکی فیلم های ژلاتین ماهی به میزان زیادی به ویژگی های ژلاتین که به نوبه خود وابسته به ویژگی های ذاتی گونه ماهی و فرایند اعمال شده جهت تولید ژلاتین است، بستگی دارد. تفاوت های محسوسی در ویژگی های محافظتی در برابر بخار آب و نیز خواص مکانیکی برای ژلاتین های تهیه شده از ماهیان سردآبی مثل سالمون و گرم آبی مثل تیلاپیا گزارش شده است که عمدتا به دلیل تفاوت در ساختار اسیدآمینه خصوصا میزان آمینواسید است که می تواند عامل تعیین کننده استحکام و انعطاف پذیری کلی فیلم باشد. از این نظر، فیلم های بر پایه ژلاتین ماهی معمولا دارای قابلیت تغییرپذیری بیشتری در مقایسه با ژلاتین پستانداران هستند. ویژگی های فیلم می تواند با افزودن برخی از ترکیبات به فرمولاسیون ژلاتین ماهی بهبود یابند. پروتئین های گوناگون (ایزوله پروتئین سویا)، روغن ها (روغن آفتابگردان، اسیدهای چرب، اسانس های روغنی)، پلی ساکاریدها (ژلان، کاپا کاراینان، پکتین، کیتوزان) و اتصال دهنده ها به منظور ارتقای ویژگی های رئولوژیکی (تغییر شکلی)، ویژگی محافظتی و مقاومت به آب فیلم های ژلاتین ماهی مرکب استفاده شده اند. به علاوه با افزودن ترکیبات فعال مثل اسانس میخک، رزماری و پونه کوهی می توان توانایی های خاص ضدمیکروبی و یا ضداکسدانی را موجب شده که قابلیت تخریب پذیر فعال را داشته باشند.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب