علم نورپردازی امروزه بسیاری از اصول و معیارهای خاص و قوانین پیچیده فیزیکی را در بر می گیرد. تکنیک های نورپردازی متفاوتی برای جلوه نمایی درختان، بوته ها، باغ ها، سنگ ها، آجر کاری ها و ساختمان ها در شب استفاده می شود تا ایمنی و جذابیت را برای بازدید کنندگان فراهم آورد. تکنیک های بسیاری جهت نورپردازی در محیط و منظر وجود دارند که تفاوت این تکنیک ها بیشتر در مکان قرارگیری منبع نوری آنها می باشد.
- نورپردازی سطوح پایین
نورپردازی یک سوژه فضا یا سطوح از بالا که توسط چراغ های نصب شده بر شاخه های تاج پوشش درختان جهت ایجاد محیطی مهتاب گون ایجاد می شود. این شیوه اشکال سایه ها را برای ایجاد الگوهای متنوعی بر روی چمن و سایر سطوح پوششی زمین فراهم می آورد. برای اضافه نمودن رنگ آبی کم رنگ می توان از لامپ بخار جیوه و عدسی ها برای ایجاد یک نور ملایم مهتاب گون به درخت استفاده نمود.
- نورپردازی تاکیدی
در این تکنیک برای مشاهده چشم اندازهای فضای سبز از نورهای شدید و متمرکز که نزدیک پایه مجمسه، درختان، جزئیات معماری، سطوح دیوار یا آلاچیق ها است، استفاده می شود.
- نورپردازی سطوح بالا
نورپردازی سوژه، فضا و یا سطوح از پایین. در این روش که دید را به سمت و جهت مشخصی هدایت می کند، نور به سمت بالای درختان زیبا و جذاب، بوته های بزرگ، مجسمه ها، آلاچیق و سایه بان ها ، حصارها و یا سایر نقاط زیبای معماری تابیده می شود. در نورپردازی سطوح بالای درختان، چراغ ها باید در زیر درخت و نزدیک پایه قرار گیرند. در حقیقت تاباندن نورهای به سمت بالا برای مشخص کردن بافت، اندازه، رنگ و اشکال در شب می باشد.
- نورپردازی زمینه
برای روشن نمودن دیوارهای بزرگ یا درختان بلند و ایجاد حالتی مشابه نورپردازی گسترده از این تکنیک استفاده می گردد.
- نورپردازی مهتابی
این تکنیک توسط چراغ های نصب شده بر شاخه های درختان جهت ایجاد محیطی مهتاب گون ایجاد می شود، که شبیه نورپردازی سطوح پایین می باشد.
- نورپردازی متقاطع
جهت جلوه گر نمودن فضاهای زیبا و یا یک سوژه طبیعی یا انسان ساخت (مجسمه و یا یک درخت پر پیچ و خم و در محوطه) می توان از نورهای ملایم و زیبایی که به صورت متقاطع از دو یا چند نورافکن به سمت سوژه مورد نظر دید می رود، استفاده نمود. پرتوهای نور تابیده شده با آشکارسازی سه بعدی، جزئیات بیشتری را مشخص کرده و سایه های ملایم تری را ایجاد می نماید.
- نورپردازی انعکاسی
این تکنیک با نورپردازی سطوح بالای یک درخت یا سایر عناصر باغ به گونه ای که تصویر سوژه مورد نظر در سطح آب یا استخر منعکس گردد، حاصل می شود.
- نورپردازی امنیتی
نورپردازی صحیح فضاهای بیرون می تواند موجب افزایش ایمنی و انصراف سارقان از ارتکاب به هر اقدامی گردد. در این تکنیک می توان از سنسورهای نوری، لرزشی و یا حرکتی برای فعال نمودن سیستم نورپردازی استفاده نمود.
- نورپردازی معماری
نوعی تکنیک تابش سطحی جهت تاکید یر بافت و اشکال سطوح معماری معمول از قبیل بخش های سنگی و آجری. نورپردازی معماری معمولا برای مجسمه ها، ورودی ها، فواره ها، دیوارهای جذاب با بافت درشت و ستون ها استفاده می گردد