فناوری آب مغناطیسی موضوعی است که در سالهای اخیر مورد توجه منابع آب قرار گرفته و کاربردهای فراوانی در بخش های کشاورزی، صنعت، عمران، پزشکی و سایر قسمت ها دارد.
کاربرد کشاورزی
یکی از کاربردهای آب مغناطیسی، اصلاح خاک با کمترین میزان استفاده از مواد شیمیایی و اسیدی می باشد. با اعمال میدان مغناطیسی می توان آب معمولی را به مایعی با اثرات فیزیکی و شیمیایی خاص تبدیل کرد. اعمال میدان مغناطیسی باعث افزایش حللیت آب و در نتیجه فعال شدن عناصر غذایی موجود در خاک شده و در ادامه با تسهیل انحلال املاح نا محلول در خاک می تواند ۵۰ درصد مصرف کود را کاهش دهد.
کاربرد صنعتی
امروزه فرایند تاثیر میدان مغناطیسی بر یک سیال نظیر آب برای صنعت کاربردهای فراوانی دارد. تولید آب مغناطیسی بدلیل اینکه یک فرایند غیر شیمیایی است لذا برای انسان و محیط زیست مضر نمی باشد و استفاده از آن فواید ارزنده ای دارد.
- حفاظت از فلزات در مقابل خوردگی(تاسیسات خانگی و صنعتی ، بدنه شناورها و تاسیسات دریایی نظیر سکوهای دریایی و اسکله ها)
- در نیروگاه های هسته ای جهت تبدیل فرایند آب سنگین هسته ای به آب سبک
- رسوب زدایی در شبکه های انتقال سیال
کاربردهای عمرانی
آب مغناطیسی بر قدرت استحکام و کارایی بتن تاثیر گذار است بطوریکه قدرت بتنی که با آب مغناطیسی آماده شده ۱۰ تا ۲۰ درصد بیش از بتنی است که با آب معمولی تهیه شده است.
کاربردهای پزشکی و بهداشتی
۱- جلوگیری از انسداد رگها و رسوب مواد مختلف در کلیه ها
۲- مواد معدنی موجود در آب اغلب به صورت لایه ای نازک بر روی ظروف بلور و کریستال، بدنه ظروفی که دارای پوشش نقره ای هستند رسوب کرده و شفافیت آنها را از بین می برد که آب مغناطیسی از این عمل جلوگیری می کند.
سایر کاربردهای آب مغناطیسی
۱- مدیریت منابع آب به خصوص در مناطق خشک
۲- بهره وری بیشتر از منابع آّب شیرین و افزایش استفاده از منابع عظیم آب شور
۳- بهینه سازی مصرف انرژِی
۴- کاهش آلودگی های زیست محیطی
۵- جلوگیری از به هدر رفتن منابع زیرزمینی ( مواد معدنی و غیره)
۶- ارتقای فرهنگ سلامت در جامعه