رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۶:۴۸:۰۱ ۲۰۲۵/۲۳/۰۴     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

اکثر مطالعات پزشکان حاکی از آن است که ترکیب روان درمانی و دارو درمانی موثرترین درمان برای اختلالات افسردگی است. آنچه که انقلابی در درمان بیماری های افسردگی ایجاد کرده و تاثیری نمایان بر سیر آنان گذارده و هزینه اجتماعی این بیماری ها را کاسته است، رهیافت های دارودرمانی است. از چهل سال پیش درمان هایی موثر و مشخص مثل داروهای سه حلقه ای برای اختلالات افسردگی فراهم شده است مثل: - ایمی پیرامین، آمی تریپ تیلین و نور تریپ تیلین. نخستین علائمی که پس از مصرف این داروها بهبود می یابد خواب و اشتهاست که پس از حدود ۲ هفته شروع می شود. پس از حدود ۳ تا ۶ هفته علائم اصلی بهبود افسردگی بروز می کند. دسته دیگر داروها که انقلابی جدید در درمان افسردگی ایجاد کرده است مهار کننده اختصاصی باز جذب سروتونین ها از قبیل فلوکستین و سیتالوپرام است. به جرئت می توان گفت که هنوز در غرب، فلوکستین یکی از پرمصرف ترین داروهای رایج است. از عوارض جانبی این داروها سرآسیمگی، ناراحتی گوارش و تهوع است.
درمان غیردارویی
نور درمانی
این نوع درمان برای معالجه افسردگی فصلی به کار می رود. اما، اگر افسردگی فصلی شدید باشد، نور درمانی باید با دارو درمانی همراه شود.
شوک درمانی
این شیوه در موارد زیر برای درمان بیماران افسرده به کار می رود:
- افسردگی بیمار با درمان دارویی از بین نرفته باشد.
- بیمار قادر به تحمل داروهای ضد افسردگی نباشد.
- بیماری چنان شدید باشد که به بهبود سریع نیاز باشد، مثلا بیمار افکار شدید خودکشی داشته باشد.
در این روش جریان الکتریکی را به سر شخص وارد می کنند و یک حمله تشنجی ایجاد می شود. این روش بی خطر و بی درد است و عارضه آن محدود و آن هم در حافظه کوتاه مدت است.
روان درمانی
این نوع درمان شامل درمان هایی است که در آنها از دارو استفاده نمی شود. موارد زیر از جمله موفق ترین شیوه های روان درمانی در درمان افسردگی است: شناخت درمانی، روان درمانی، بین فردی، رفتاردرمانی، روان کاوی و روان درمانی خانواده.

 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب