برای پرورش ماهی تزئینی، اطلاع داشتن از احتیاجات غذایی آن امری ضروری است تا بتوانیم نسبت به تغذیه فعالشان اقدام نماییم. تغذیه فعال تامین کنند مواد پایه تشکیل دهنده مواد غذایی نظیر: پروتئین، چربی، کربوهیدرات، ویتامین و مواد معدنی می باشد. بعضی از ماهیان گوشتخوار و بعضی گیاه خوار و بعضی همه چیز خوارند. برخی از سطح و برخی از کف تغذیه می کنند. در انتخاب غذا چند نکته اهمیت دارد:
۱- توجه به ترکیبات تشکیل دهنده ماده غذایی
۲- وزن غذا و رژیم مخصوص ماهیان آکواریومی
۳- دفعات و نوبت های غذادهی
۴- توجه به سطوح تغذیه ماهیان
۵- توجه به رفتارهای تغذیه ای ماهیان
۶- در نظر گرفتن سایز دهانی، سن و اندازه ماهیان
افراط در غذادهی نه تنها باعث دور ریختن غذا و از بین رفتن پول می گردد بلکه باعث به هم زدن کیفیت آب، کاهش اکسیژن محلول، افزایش دی اکسید کربن و با باکتری های موجود در آب می شود. به همین دلیل توصیه شده سریعا نسبت به سیفون و جمع آوری پسماند غذا از آب آکواریوم اقدام نماییم. باید به اندازه ای به ماهی غذا دهیم که ۳ تا ۵ دقیقه بعد از غذادهی دیگر اثری از غذا در آب آکواریوم وجود نداشته باشد. غذای مصرفی برای ماهیان آکواریومی به دو دسته غذاهای خشک شده و کنسانتره و غذاهای زنده و طبیعی تقسیم می شوند. غذاهای خشک شده و کنسانتره شامل پودرهای تشکیل شده از مواد گیاهی نظیر غلات و ذرت و یا با منشاء جانوری شامل قطعات خشک شده بدن جانوران آبزی نظیر سخت پوستانی چون دافنی وکرم ها بوده که پس از مرگ به قطعات ریز خرد و سپس خشک شده اند. تغذیه ماهیان آکواریومی در دو مرحله ضروری است: مرحله اول دوره لاروی و نوزادی ماهیان است بخصوص پس از جذب کیسه زرده و شروع تغذیه فعال که می توان از آرتمیا، روتیفر و پارامسی استفاده کرد. مرحله دوم مرحله رشد گناد جنسی پس از بلوغ است که چون ماهی مولد برای تولید گامت جنسی نیاز به غذای با پروتئین و انرژی زیاد دارد مرحله مهمی است.