بیماری دیابت ناشی از وجود قند بیش از اندازه در جریان خون است. تحقیقات نشان داده است که برخی ادویه جات در درمان و یا کنترل قند خون در افراد دیابتی مفید واقع می شوند. در ادامه این ادویه جات را معرفی می کنیم:
فلفل: کاپسایسین موجود در فلفل به بهبود عملکرد عروق خونی کمک می کند و می تواند سطح فشارخون را طبیعی کند. این ماده به حفظ جریان خون در سراسر بدن، به ویژه دست ها و پاها که ممکن است به خاطر قندخون بالا دچار مشکل شده باشند، کمک می کند. تحقیقات نشان داده است افراد دیابتی که غذای حاوی فلفل میل می کنند پس از وعده غذایی به انسولین کمتری برای کاهش قندخون خود نیاز دارند.
دارچین: دارچین منجر به افزایش سو خت و ساز قند در درون سلول شده و به کاهش سطوح قندخون کمک می کند. به علاوه دارچین برای کاهش سطوح کلسترول بالا که اصولا مشکل دیگر همرا با دیابت است، عالی است. مصرف روزانه دارچین به تنظیم قند خون و همچنین قند پلاسما کمک می کند و برای کسانی نظیر دیابتی ها که بایستی شاخص گلایسمی خود را کنترل کنند مسرت بخش است.
زردچوبه: زردچوبه باعث بهبود عملکرد انسولین می شود و همچنین در سوخت و ساز کربوهیدرات، پروتئین و چربی دخیل است. کورکومین موجود در زردچوبه باعث کاهش رسوب پلاک های چربی در دیواره داخلی عروق می شود و از گرفتگی آن جلوگیری کرده و به جریان خون کمک می کند.
زنجبیل: زنجبیل باعث بهبود حساسیت به انسولین، کاهش اکسیداسیون و بهبود کلسترول نیز می گردد. زنجفیل در کنترل طولانی مدت قندخون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ موثر است.
دانه گشنیز: مطالعات نشان داده اند که عصاره این ادویه قادر به کاهش قند پلاسما، بهبود حساسیت به انسولین و تنظیم سطوح چربی و افزایش فعالیت سلول های ترشح کننده انسولین می گردد.
جنسینگ: مصرف جینسینگ ۴۰ دقیقه قبل از وعده غذایی باعث کاهش قندخون می شود.